„Iniciatyvos Kaunui“ skelbia 2017-ųjų startą

Atsinaujinusi programa „Iniciatyvos Kaunui“ kviečia teikti paraiškas ateinančių metų veikloms pirmosiose trijose srityse: Miesto įvaizdžio bei Visuomenės sveikatos stiprinimo ir Aplinkosauginio švietimo. Projektų autorių laukia gerokai paprastesnė tvarka ir kur kas mažiau biurokratinių formalumų.

2017-ieji kauniečiams atneša naujų idėjų ir pokyčių, kurie, tikimasi, dar labiau pagyvins kasdienį miesto gyvenimą. Savivaldybė toliau tęsia prieš metus pradėtą programą „Iniciatyvos Kaunui“. Čia, kaip įprastai, pagrindiniais miesto partneriais tampa nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės, siūlančios savo iniciatyvas bei teikiančios projektus joms įgyvendinti.

„Pagrindinė idėja – viešųjų paslaugų teikimą patikėti trečiajam sektoriui – išlieka ir toliau nepakitusi, tačiau mes ją tobuliname. Ten, kur matomas nuolatinis tam tikrų paslaugų poreikis ar būtinybė, jas nuspręsta įsigyti viešųjų pirkimų būdu. Tai reiškia, kad organizacija galės užsitikrinti finansavimą trejiems metams, o miestas bus garantuotas paslaugos kokybe bei tęstinumu visą tą laikotarpį. Tuo tarpu „Iniciatyvos Kaunui“ tikisi sulaukti daugiau inovatyvių, originaliomis idėjomis paremtų projektų su naujomis veiklomis“, – sakė programą „Iniciatyvos Kaunui“ inicijavusi Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pašnekovė patikslino, kad sąvoka „nauja“ šiuo atveju galioja ne tik pačioms paslaugoms, bet ir teritorijoms, kur visa tai ketinama įgyvendinti, o taip pat tikslinėms grupėms, kurioms jos gali būti skirtos. Pavyzdžiui, projektas gali būti įgyvendinamas ne vienoje, bet keliose seniūnijose, o jo auditorija galėtų tapti platesnis kauniečių ratas ar apsijungę skirtingų amžiaus grupių gyventojai. Taip pat numatyta galimybė bendradarbiauti tarptautiniu mastu su Kauno partneriais – užsienio šalių miestais.

Šiemet numatyta dar aktyviau skatinti partnerystę tarp atskirų organizacijų vykdant bendrus projektus. Be to, iš pareiškėjų laukiama didesnės apimties projektų, kurie būtų tiksliai orientuoti į skelbiamus prioritetus, o ne „pritempti“.

Sausio 9 d. numatyta surengti metodinius seminarus, pristatymus ir konsultacijas projektų rengėjams. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje 10 val. laukiami organizacijų atstovai (registruotis internetu, paspaudus čia), planuojantys teikti paraiškas Miesto įvaizdžio stiprinimo srityje, o 14 val. – Visuomenės sveikatos stiprinimo ir Aplinkosauginio švietimo srityse (registracija internetu – čia).

„Turime pripažinti, kad po šiųmečio debiuto su programa „Iniciatyvos Kaunui“ įsiklausėme į pareiškėjų nuomones, patys prašėme jų vertinimų, o galiausiai identifikavome padarytas klaidas ir tikrai iš jų mokėmės bei padarėme atitinkamas išvadas. Taip pat peržiūrėjome visą administracinių procesų eigą. Taigi ateinančiais metais viskas turi vykti sklandžiau“, – kalbėjo R. Šnapštienė.

Vicemerė sako, kad kertinėmis vertybėmis 2017-ųjų programoje turėtų tapti bendradarbiavimas, ekspertiškumas, bendruomeniškumas, kūrybiškumas, aiškumas, patikimumas, veržlumas ir nauda Kauno miestui bei jo žmonėms.

Nuo šiol nevyriausybinių organizacijų ir miesto bendruomenių atstovai paraiškas galės teikti ir elektroniniu būdu. Pirmųjų laukiama jau nuo gruodžio 29 dienos.

Projektų autoriai paraiškas turės pateikti per 20 kalendorinių dienų nuo jų priėmimo pradžios. Paraiškos formos šiemet – aiškesnės ir paprastesnės. Jų pirminius vertinimus atliks naujai suburta projektų vertinimo grupė. Po to medžiaga keliaus į ekspertų komisiją. Vertinimo etapas truks ne daugiau 60 darbo dienų.

Kaip įprastai, visa pareiškėjams aktuali informacija ir metodinė medžiaga paskelbta atnaujintoje interneto svetainėje adresu iniciatyvos.kaunas.lt. Visi reikiami dokumentai prisegti žemiau.

 

Nuo gruodžio 29 d. programoje „Iniciatyvos Kaunui“ galima teikti paraiškas 2017 metų veikloms pagal šias sritis ir prioritetus:

Miesto įvaizdžio stiprinimas

Įsakymas dėl kvietimų teikti paraiškas pagal Miesto įvaizdžio stiprinimo srities prioritetus tvirtinimo.

Visuomenės sveikatos stiprinimas

Įsakymas dėl kvietimų teikti paraiškas pagal visuomenės sveikatos stiprinimo srities prioritetus tvirtinimo.

Aplinkosauginis švietimas

Įsakymas dėl kvietimų teikti paraiškas pagal aplinkosauginio švietimo srities prioritetus tvirtinimo.

 

Sprendimas dėl viešųjų paslaugų teikimo projektų paraiškų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo patvirtinimo.

Sprendimas dėl 2017 m. kauno miesto savivaldybės lėšomis finansuojamų viešųjų paslaugų sričių ir prioritetų patvirtinimo.

Viešųjų paslaugų teikimo projektų paraiškų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašas.

Įsakymas dėl viešųjų paslaugų teikimo projekto finansavimo paraiškos ir administracinės atitikties ir tinkamumo vertinimo lapo formų patvirtinimo.

Viešųjų paslaugų teikimo projekto finansavimo paraiška.

Viešųjų paslaugų teikimo projekto administracinės atitikties ir tinkamumo vertinimo lapas.

Priedas. Projekto biudžeto forma.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content