Šių metų sausio ir vasario mėnesiais Kauno ,,Santaros“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Ieva Malinauskaitė ir mokytoja metodininkė Zina Kuncienė dalyvavo  Nacionalinės švietimo agentūros Ed Tech centro organizuotame projekte „Skaitmeninė švietimo transformacija“, kurio tikslas buvo susipažinti su EdTech (švietimo technologijų) bendrovių kuriamomis inovacijomis, sužinoti, kaip jos gali padėti efektyviau mokyti(s), aptarti galimą bendradarbiavimą, susipažinti su verslo siūlomomis inovacijomis švietimo sektoriui.

Sausio 13−23 dienomis kartu su kolegomis iš kitų Lietuvos mokyklų, universitetų Ieva Malinauskaitė vyko į stažuotę Pietų Korėjoje.  Viso vizito metu Lietuvos delegaciją lydėjo bei kartu susitikimuose dalyvavo Lietuvos ambasadorius Pietų Korėjoje Ričardas Šlepavičius ir patarėja Asta Slavinskaitė. Ambasadorius papasakojo įdomių faktų apie šios šalies švietimo niuansus – panašumus ir skirtis su Lietuva. Susitikimų metu svarbiausios temos buvo mokymo turinio skaitmenizavimas, kurio įgyvendinimui tiek Lietuva, tiek Pietų Korėja skiria didelį dėmesį, taip pat pedagogų perkvalifikavimas bei dirbtinio intelekto integravimas į ugdymo procesą. Pietų Korėjos didžiausias pasididžiavimas yra švietimas, mokslas ir išsilavinę žmonės. Vizito metu delegacija lankėsi keliose bendrojo lavinimo mokyklose (Serom vidurinėje mokykloje, privačioje tarptautinėje mokykloje Dulwich College Seoul), Korėjos universitete, Korėjos Respublikos švietimo ministerijoje, dvi dienas dalyvauta „Education Korea 2024“ parodoje, Seulo miesto švietimo biure, elektronikos ir telekomunikacijų tyrimų institute ETRI,  verslo įmonėse (Lux Robo, Google Korea). Kaip ir visa Pietų Korėjos švietimo sistema, Serom vidurinė mokykla įgyvendina skaitmeninio turinio bei dirbtinio intelekto integravimą į ugdymo procesą. Nuo 2023 metų yra keičiama visa mokyklos aplinka, vykdomi mokytojų mokymai, diegiamos skaitmeninės edukacinės technologijos. Mokyklos tikslas sukurti aplinką, kuri padėtų saugiai pritaikyti informacines technologijas ugdymo procese. Taip pat siekta susitikti su Korėjos švietimo ministerijos ir Seulo švietimo departamento atstovais ir sužinoti daugiau apie švietimo skaitmeninės transformacijos šioje šalyje procesą, mokytojų kvalifikacijos tobulinimo metodus.  Planuojama, kad nuo 2025 metų Pietų Korėjoje su dirbtiniu intelektu susijęs mokymo turinys bus dėstomas mokyklose nuo aštuntos klasės.

Vasario 19–23 d. Kauno „Santaros“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Zina Kuncienė dalyvavo stažuotėje „Didacta 2024“, kuri vyko Vokietijoje Kelno mieste. Tai – tarptautinė tęstinio mokymo ir švietimo sektoriaus paroda, jungianti visas šiuolaikinio mokymosi ir ugdymosi galimybes – nuo ankstyvojo ugdymo iki profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą. „Didacta 2024“ parodoje dalyvavo apie 800 dalyvių, kurių inovatyvūs sprendimai, produktai ir paslaugos mokymąsi daro  modernesnį, patrauklesnį ir įdomesnį.   Svarbiausios „Didacta 2024“ temos – skaitmenizacija, kompetencijų ugdymas, įtrauktis ir tvarumas – aktualios ir Lietuvoje. Mugės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su naujausiomis technologijomis, skirtomis švietimui, tokiomis kaip dirbtinis intelektas, virtualioji realybė, robotai,  STEAM laboratorijų įranga. Buvo įdomu paklausyti pokalbio  su Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės švietimo ministre, iš kurio paaiškėjo, kad švietimas tiek Lietuvoje, tiek Vokietijoje susiduria su panašiomis problemomis.

Lietuvos delegacija, dalyvavusi parodoje, ypač domėjosi ugdymo, įtraukiojo ugdymo organizavimo naujovėmis, interaktyviomis mokymo priemonėmis specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams bei prevencinės veiklos bendrojo ugdymo mokykloje įgyvendinimu, diskutavo apie pažangių priemonių diegimo galimybes Lietuvos švietimo sistemoje.

Gerąja patirtimi lituanistės dalinsis su kitais mokytojais ir bendruomene.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content