Rugsėjo 15–29 dienomis Kauno Aleksandro Stulginskio mokykloje svečiavosi mokiniai iš Lvivo Ivano Puluj licėjaus. Savaitės veiklos prasidėjo nuo eksperimentų mokyklos laboratorijoje; svečiai pusdienį keliavo su užduotimis per Kauno senamiestį, aplankydami kultūrinio paveldo objektus, reprezentuojančius Kauno miestą (Laisvės alėją, Prezidentūrą, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką); žaidė regbį sporto mokyklos „Gaja“ stadione ir vakarieniavo drauge su Kaunas Rugby Academy nariais. Svečiai žaisdami Minecraft atkūrė matytus laikinosios sostinės objektus; dalyvavo etnokultūrinėje vakaronėje, kurioje susipažino su lietuvių nacionaliniais patiekalais, kostiumais, šokias – drauge su vaikų šokių ansambliu „Kalvelis“. Ukrainiečiai mokiniai pristatė savo šalies kultūrą, miestą, švietimo sistemos ir mokyklos ypatumus.
Linkėdami Ukrainos partneriams taikos ir ramybės, džiaugiamės bendryste, drauge praleistu laiku; dėkojame už kvietimą aplankyti įspūdingą Lvivo miestą ir Ivano Puluj licėjų.

Egidija Laurinavičienė

Kauno Aleksandro Stulginskio
mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content