Kaip kiekvieną dieną pradėti su šypsena veide ir geromis mintimis galvoje?

Kaip įžvelgti paprastuose dalykuose džiaugsmą ir dėkingumą?

Kaip suteikti džiaugsmo kitam?

Tai klausimai, kuriuos dažnas užduodame sau…

Į juos išmintingai atsakė gegužės 24 d. rytą Kauno šv. Kazimiero progimnazijoje viešėjęs Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas: „Turime ieškoti, kaip susikalbėti su pasauliu ir žmonėmis šiuolaikine kalba: per meilę, bendrystę, vienybę ir džiaugsmą“. Arkivyskupo paprastas, bet kartu didingas nuoširdumas, meilė artimam, pagarba žmogui tarsi kviečia ateiti, džiaugtis, mylėti, išvysti pasaulį smiltelėje, dangų – lauko gėlėje, sutalpinti begalybę saujoje, o amžinybę – valandoje… Ir tai pajutome visi mes – pasitikę, atsitiktinai susitikę, prasilenkę, paklausę ar pasišnekėję su arkivyskupu. Nors, tiesą sakant, Kęstučio Kėvalo dieviškas paprastumas, gebėjimas įžvelgti kiekviename Dievo kūrinyje nepakartojamai svarbią misiją, akimirksniu griauna varžančias ribas ir ragina drąsiai bendrauti, klausti ir klausytis šios taurios ir įvairiapusiškos asmenybės.

Tarsi atliepdami arkivyskupo mintį „Esu įsitikinęs, kad Viešpačiui daug svarbiau yra tai, ar mes stengiamės, nei tai, ar mums viskas pavyksta“, su mokiniais parengėme kuklų, bet prasmingą pasveikinimą, kuriame skambėjo mūsų mokinių, Kauno Sakralinės muzikos mokyklos ugdytinių, giesmės bei jautrūs ir nuoširdūs mokinių žodžiai apie Dievo meilę, supratingumą ir atjautą, kai atsiranda niekada nepavargstantis, tamprus tarpusavio ryšys tarp žmonių, tarp kiekvieno iš mūsų ir Sutvėrėjo.

Dar labiau mūsų bendruomenę – nuo pirmokėlių iki senjorų – įkvėpė ir pakylėjo galimybė betarpiškai pabendrauti su arkivyskupu, turint galimybę Jo Ekscelencijos paklausti, diskutuoti. O klausimų turėjo ir pirmokas, ir aštuntokas. Mokiniams buvo įdomu, kodėl pasirinktas dvasininko kelias, kokios vertybės svarbiausios, kokia malda mėgstamiausia bei kodėl, kuo skiriasi vyskupo ir arkivyskupo pareigos, kam reikalingas Sutvirtinimo sakramentas, kokios buvo mėgstamiausios mokykloje pamokos bei ką labiausiai patinka veikti laisvalaikiu… Vaikų drąsų smalsumą skatino šios iškilios asmenybės sukurtas nematomas ryšys, kviečiantis tikėti, pasitikėti ir mylėti.

Ne atsitiktinai arkivyskupas Kęstutis Kėvalas atsisveikindamas linkėjo mūsų bendruomenei tikėjimo, meilės ir atsakomybės. Juk visi savyje nešiojamės gerą naujieną. Ši gera naujiena yra tai, kad iš tikro nežinome, kokie didūs galime būti, kaip karštai galime mylėti, kiek daug galime nuveikti ir kiek galime pasiekti.

Ganytojo trumpas buvimas tarp mūsų įkvėpė tvirtam suvokimui, kad pats svarbiausias laikas gyvenime – dabar, svarbiausias žmogus gyvenime – tas, kuris dabar šalia, o pats svarbiausias gyvenimo darbas – daryti gera tam, kuris dabar šalia – abipusiam džiaugsmui, bendrai meilės šventei!

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content