2022 metai Europoje – tai Jaunimo metai. Jie buvo inicijuoti Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen. Ši iniciatyva suteikia jauniems žmonėms daugiau galimybių aktyviai įsitraukti į bendruomenių veiklas, pavyzdžiui, įsitraukiant į jaunimo dalyvavimo veiklas arba solidarumo projektus.

Ryšium su šia iniciatyva, Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė kreipėsi į Erasmus+ projektų koordinatorius bei bendruomenę:

” Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen paskelbė, kad

2022-ieji bus Europos jaunimo metai (EYY). Tai puiki galimybė „Erasmus+“/ Europos solidarumo

korpuso bendruomenei atkreipti visuomenės dėmesį į tai, ko jau buvo pasiekta jaunų žmonių

įtraukimo į veiklas srityje. Be to, tai puiki galimybė pasiteirauti pačių jaunų žmonių, koks bus jaunimo vaidmuo ateityje, kokių veiksmų turėtų būti imtasi kartu, siekiant užtikrinti, kad jaunų žmonių įtraukimas taptų nuolatiniu ir neatsiejamu mūsų programų principu.“

Džiaugiamės, kad mūsų jaunimo dalyvavimo veikla – Jaunimo Forumas „Aktyvus Pilietiškumas“ –  buvo patvirtinta kaip Jaunimo metų veikla ir yra įtraukta į Jaunimo metų veiklų žemėlapį ir sėkmingai įvykdyta.

https://youth.europa.eu/year-of-youth/activities/4540_en

Gruodžio penktą dieną Forumas sujungė Lietuvos, Ukrainos, Turkijos, Austrijos, Graikijos, Vokietijos ir Ekvadoro jaunimą, kuris susirinko tam, kad aptarti jiems svarbius klausimus: kas yra pilietiškumas ir patriotizmas, kodėl verta savanoriauti, kaip jauni žmonės gali prisijungti prie ekologiškų iniciatyvų.

Forumas susidarė iš dvejų dalių: plenarinės, kurioje buvo pristatyti penki pranešimai, ir diskusijos, kurios metu dalyviai su moderatorių (kurių vaidmenį atliko Kauno „Santaros“ gimnazijos 3E mokiniai) pagalba aptarė svarbius klausimus ir pateikė apibendrintas išvadas. Po gyvos diskusijos dalyviai vėl susijungė kartu, kad pateikti išvadas ir refleksiją. Didžiuojamės, gavę aukštą dalyvių įvertinimą

Dalinamės Forumo akimirkomis, dalyvių išvadomis bei įspūdžiais.

Anglų kalbos MM V. Markevičienė

Kauno „Santaros“ gimnazija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content