Sausio 20 dieną į Kauno “Santaros” gimnaziją atvyko tikra “MoMoLab” mokslinė laboratorija. Buvo organizuojamos keturios skirtingos veiklos. Chemijos laboratorijoje mokiniai atliko tiriamąjį darbą “Paviršinio vandens kokybės nustatymas”, kurio metu tyrinėjo Nemuno vandens kokybę. Po ilgai trukusių tyrimų paaiškėjo, kad didžiausios Lietuvos upės vanduo yra tinkamas maudynėms, nes nitratų ir nitritų kiekiai neviršija leistinų normų, tačiau vartoti maistui jis nėra tinkamas – fosfatų kiekis šiek tiek viršija normas.

Kitoje – biologijos laboratorijoje mokiniai tyrinėjo kiaušinių maistinę kokybę. Pradžioje juos suskirstė pagal svorį, patikrino šviežumą. Vėliau buvo nustatinėjamas gliukozės kiekis, siekiant atsakyti į klausimą ar diabetu sergantiems žmonėms galima valgyti kiaušinius.

Fizikos laboratorijoje vyko net dvi veiklos. Pirmoji – “Elektronikos užsiėmimai”, kurios metu gimnazistai naudodami įvairius elektrinių grandinių elementus turėjo “pagaminti” kiškutį, kuris mirksėtų akimis. Nors užduotis ir atrodė paprasta, tačiau teisingai sulituoti elementus, kurie yra kelių milimetrų dydžio, pasirodė ne taip ir paprasta. Kitoje edukacijoje – “Energetikos užsiėmimai” mokiniai bandė atskleisti elektros energijos gamybos ir perdavimo paslaptis – gamino vėjo turbine, kurią vėliau išmėgino čia pat – gimnazijos koridoriuose. Taip pat konstravo Tesla transformatorių, kurio pagalba vėliau sugebėjo fluorescuojančią lemputę uždegti nenaudodami laidų.

 

Nuotraukų albumas:

https://photos.google.com/u/1/album/AF1QipPvAMHqFs-np3QoriDXfSwWNgFvZh6hHiWNwNZW

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content