Antikorupcinį sąmoningumą ugdome žaisdami

Gruodžio 9-ąją mūsų mokykloje tradiciškai buvo minima Tarptautinė Antikorupcijos diena. Šį kartą pradinukams vyko antikorupcijos pamoka, o 6-8 klasių mokinių komandos susikovė įdomioje viktorinoje. Pirmiausiai vyko žinių konkursas – mokiniai atsakinėjo į klausimus apie antikorupciją: kokios jos formos, kuriose srityse stipriausiai įsišaknijusi, kaip su šia visuomenės yda kovoti ir pan. Kita užduotis buvo – sudėti ketureilį iš duotų raktinių žodžių. Štai keletas sėkmingų pavyzdžių:

Sąžiningi ir garbingi –

Mes – piliečiai atsakingi.

Juk įstatymus mes gerbiam,

Prieš korupciją mes žengiam!

Kyšis Lietuvoj pažįstamas gerai,

Sąžinę jis daugelio kankina jau seniai.

Jei su korupcija kovosime švariai,

Garbe ir laisve džiaugsimės tikrai.

Po smagių ketureilių sekė dėlionės užduotis – kas iš duotų dalių greičiau surinks antikorupcijos plakatą. O paskutinė varžytuvių dalis buvo pati linksmiausia – komandos privalėjo ekspromtu suvaidinti pasiūlytą korupcinio atvejo situaciją. Tai daug juoko sukėlė dalyvių pastangos suvaidinti korumpuotus policininkus, gydytojus, valdininkus, mokytojus!

Sąžininga ir skaidri vertinimo komisija, kurią sudarė neturintys auklėjamųjų klasių mokytojai ir 10 klasės mokiniai, suskaičiavo balus ir paskelbė I-III klasių nugalėtojus: 7a, 8b ir 7c klasių komandas. Visi buvo apdovanoti padėkomis, diplomais ir suvenyrais.

Tokie renginiai yra labai svarbūs ir reikalingi, jei norime užauginti kartą, kuri ne tik neduos-neims kyšio, bet atvirai šaipysis iš bandančių tai daryti.

Auksė Petruševičienė,

Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos

direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content