21-osios ekonomikos ir verslo olimpiados šalies etapas Vilniaus Gedimino technikos universiteto Verslo vadybos fakultete

2015 m. balandžio 17 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete, vyko 21-oji Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiada. Į ją susirinko geriausių rezultatų regioniniame etape pasiekę mokiniai. Šiemet susirinko 77 dalyviai. Iš Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų buvo pakviesti 14 daugiausiai balų regioniniam etape surinkusių 11-12 klasių mokių. Gerų rezultatų pasiekęs regioniniam etape į olimpiadą buvo pakviestas ir vienas 9 klasės mokinys iš ,,Saulės“ gimnazijos.

Užduotis mokiniams rengė Verslo vadybos fakulteto mokslininkai, savo klausimus olimpiados klausimynui pateikė Lietuvos bankas, įmonė „Nasdaq“, bankas „Swedbank“ ir Lietuvos laisvosios rinkos institutas. Olimpiadą organizavo VGTU VVF kartu su LR švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru.

Olimpiados metu dalyviai rungėsi atlikdami lengvai įveikiamas, ir gilaus ekonominio suvokimo reikalaujančias užduotis. Pirmoji olimpiados dalis vyko raštu, o antroji – kompiuterinėse klasėse „Moodle“ aplinkoje.

Įveikę daugiausiai užduočių nugalėtojais tapo ir apdovanojimus pelnė šie mokiniai:

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos I laipsnio diplomu ir pagrindiniu prizu kelione į Briuselį apdovanotas Kasparas Steponavičius, Kauno technologijos universiteto gimnazija, 12 klasė, mokytoja Laima Danilavičienė.

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos II laipsnio diplomais apdovanoti šie mokiniai:

Mindaugas Švirinas, Kauno technologijos universiteto gimnazija, 11klasė, mokytoja Laima Danilavičienė;

Arnoldas Januška, Kauno „Saulės“ gimnazija, 12klasė, mokytoja Laima Girdauskienė.

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos III laipsnio diplomu apdovanotas Aironas Šeputis, VDU „Rasos“ gimnazija, 12 klasė, mokytoja Inga Kublickienė.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro pagyrimo raštu apdovanotas Paulius Pluta, Kauno „Saulės“ gimnazija, 9 klasė, mokytoja Sandra Paštuolytė.

Kol mokiniai sprendė uždavinius ir atlikinėjo testą, mokytojams buvo organizuoti mokymai, tema: „Žinių ekonomikos kūrimo iššūkiai“. Belaukiant rezultatų mokiniai ir mokytojai vyko į edukacines ekskursijas po Lietuvos banką, Pinigų muziejų, Vilniaus savivaldybę, olimpiadą rėmusių kompanijų būstines.

Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus, džiaugiamės jų laimėjimais.

Ekonomikos mokytoja metodininkė

Sandra Paštuolytė

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content