Pernai Kaune vykusių Tarptautinių vaikų žaidynių estafetę perėmė Jeruzalė, o kauniečių delegacija vietoje organizacinių rūpesčių visą dėmesį sutelkė į sportinius rezultatus. Neseniai iš Izraelio sugrįžę jaunieji Kauno atletai parsivežė du aukso ir po tris sidabro bei bronzos medalius.

Liepos 29 – rugpjūčio 3 dienomis Jeruzalėje vykusiose 52-osiose žaidynėse dalyvavo 62 miestų delegacijos iš 30 pasaulio šalių – iš viso apie pusantro tūkstančio žmonių. Kauno miestui šįkart atstovavo 18 sportininkų. Jie varžėsi lengvosios atletikos, plaukimo, fechtavimo ir tinklinio rungtyse.

Aukščiausi kauniečių pasiekimai – lengvojoje atletikoje: Andrė Ožechauskaitė pelnė auksą šuolio į tolį rungtyje, o Rokas Domanaitis tokį trofėjų iškovojo rutulio stūmime. Be to, A. Ožechauskaitė savo laimėjimų kolekciją papildė sidabro medaliu 100 metrų bėgime. Į laureatų gretas tarp bėgikų pateko ir Marija Jekabsone, 800 metrų distancijoje finišavusi trečia.

Tarp plaukikų geriausiai sekėsi Marijai Rutkauskaitei ir Joriui Veretinskui. Jiedu 50 ir 100 metrų laisvu stiliumi rungtyse pelnė antrą ir trečią vietas.

Plaučiau skaityti čia

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content