Kelionė į Pakruojo dvarą…

 

 

Kelionė į Pakruojo dvarą

Šeštadienį (gruodžio 1d.) Vieningi Romainių bendruomenė, pagal projektą: „Bendrauk ir bendradarbiauk“ vyko į Pakruojo ir Joniškėlio dvarus susipažinti su Aukštaitijos dvarais, etnografiniais-  istoriniais pastatai ir kitomis įžymiomis vietomis.

Vienas, labiausiai garsinančių Pakruojo kraštą objektų, yra Pakruojo dvaras, kuriame, šiuo metu, susipina Lietuvos ir Kinijos kultūros. Pakruojo dvare kelionę pradėjome ekskursija po dvarą „Neįtikėtinos istorijos“, taip pat dalyvavome renginyje „Bitininkė“, kur iš natūralaus vaško gaminom žvakes, toliau sekė „Bausmių kambarys“-iš tiesų tikras siaubo kambarys, o dar kai jame pasirodo aktorius, kuris emocionaliai perteikia visus kankinimo būdus, silpnų nervų žmonėms ir vaikams reikėtų pagalvoti, ar reikia ten eiti. Taip pat stebėjome spektaklį „Pelenė“, kuris vyksta dvaro teritorijoje po atviru dangum.

Vakarėjant, kai dieną keičia vakaras, Pakruojo dvare įvyksta stebuklas-jis visas nušvinta, sumirga įvairiausiom spalvom. Įsižiebia visos dekoracijos. Žibintų festivalis vyksta lauke, didelėje dvaro teritorijoje, Pabaltijyje toks festivalis vyksta pirmą kartą, o Pakruojo dvaras – unikali vieta. Istoriniai pastatai, gamta, upė – visa tai puikiai dera su kurtomis instaliacijomis. Smagu, kad žiemą, kai anksti temsta, į Lietuvą atnešama daugiau šviesos. Pasigrožėti išties buvo kuo – Pakruojo dvare žibėjo daugiau nei 20 įvairiom temom šviesos instaliacijų- pandos, elniai, varlės, flamingai, povai, samurajai ir 40 metrų ilgio šviečiantis drakonas, kuris ir paskelbė šventės atidarymą. Drakonai Kinijoje yra visur: legendose, festivaliuose, astrologijoje, menuose, kalboje. Kinijoje drakonai, skirtingai, negu pas mus, simbolizuoja galią, taurumą, geranoriškumą, tikima, kad jie valdo vandens stichiją sausros metu. Vaizdai ir emocijos ir mažą žmogeliuką, ir suaugusį, ir gyvenimo mačiusį senolį užburia spalvų ir dekoracijų gausa.

Įdomią kelionę tęsėme Joniškėlyje, kur šauniai pabendravome su buvusiu miestelio seniūnu, charizmatiškuoju  eilėraščių autoriumi ir „dūšią pardavusiu“ Joniškėliui miestelio puoselėtoju, sergėtoju ir labai geru gidu, Stepu Rimkumi, kuris ir supažindino mus su Joniškėlio kilme, jo įžymiais gyventojais, istoriniais pastatais,  lietuvių didikų laisvalaikio leidimo būdais, senovės papročiais.  Prie „Verkiančio Akmens“ galvojome norus, meditavome ir klausėmės nuostabių istorijų apie keliaujantį ir stebuklingų galių turintį akmenį.

Renginys finansuotas pagal bendruomenės projektą iš SADM 2018 m. programos „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

 

Kelionė į Pakruojo dvarą

https://www.facebook.com/romainiai.vieningi/

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content