Gyventojams buvo pristatytas Kauno miesto Eigulių mikrorajono kvartalo dalies šalia K. Škirpos g. 2, 4, 6, 11, 13, 15 sutvarkymo projektas

Gyventojams buvo pristatytas Kauno miesto Eigulių mikrorajono kvartalo dalies šalia K. Škirpos g. 2, 4, 6, 11, 13, 15 sutvarkymo projektas

Siekdama paspartinti daugiabučių namų ir kvartalinės renovacijos tempus Kaune, miesto vadovybė inicijavo projektą, kurio metu Kauno savivaldybė įsipareigoja savo lėšomis sutvarkyti kvartalo aplinką – įrengti apšvietimą, automobilių stovėjimo vietas, vaikų žaidimo aikšteles, požeminius šiukšlių konteinerius, sutvarkyti želdinius ir pan.

2016 m. spalio 27 d. Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos aktų salėje, Šiaurės pr. 55 įvyko Kauno miesto Eigulių mikrorajono kvartalo dalies šalia K. Škirpos g. 2, 4, 6, 11, 13, 15 techninio projekto pristatymas gyventojams. Projekto sprendinius pristatė architektas Darius Baliukevičius bei Savivaldybės Būsto valdymo skyriaus Administravimo ir renovacijos poskyrio vedėjas Kęstutis Miškinis.

Kauniečiams buvo pristatyti visi projekto sprendiniai. Planuojama visiškai atnaujinti K. Škirpos gatvės dangą, platinti gatve vienu metru į šiaurinę pusę, atnaujinti, išplėsti ir įrengti naujas kiemo aikšteles, atnaujinti ir įrengti naujus šaligatvius, atnaujinti ir įrengti naujus pėsčiųjų/dviračių takus, įrengti dvi naujas vaikų žaidimų aikšteles, atnaujinti dvi universalias sporto aikšteles, įrengti lauko treniruoklių aikštelę, įrengti keturias poilsio aikšteles su stalais ir suoliukais. Kvartale suplanuotos dvi pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelės. Planuojamas esamo apšvietimo atnaujinimas ir išplėtimas, apšviečiant važiuojamąją dalį, pėsčiųjų takus, kiemo aikšteles ir sporto bei žaidimų aikšteles. Atnaujinimas drenažas.

„Gyventojai projektą įvertino labai teigiamai, džiaugėsi, kad miesto vadovai pasirinko būtent jų kvartalą, tačiau turėjo nemažai pastabų bei pasiūlymų. Visos pastabos ir pasiūlymai bus apsvarstyti, kad būtų pasiektas maksimaliai geriausias rezultatas. Vyko pakankamai ilga diskusija, buvo aiškinami projekto sprendimai. Daug diskusijų sukėlė želdinimo dalis. Paaiškinome, kad rengiant projektą stengiamasi išsaugoti visus vertingus želdinius, tačiau neišvengiamai, įrenginėjant naują infrastruktūrą, daug želdinių planuojama atsodinti jaunais dekoratyviais medeliais, kuriamos dekoratyvinių krūmų kompozicijos ne tik estetiniam vaizdui gerinti, tačiau ir funkciniam zonavimui paryškinti, bei suteikti individualumo namų kiemams. Siekiant sukurti netikėtų spalvinių derinių ir kompozicijų keičiantis metų laikams įvedama 17 naujų želdinių rūšių ir veislių, bei išnaudojamai esantys augalai.“ – po pristatymo pasakojo K. Miškinis.

Čia paspaudus galite atsisiųsti kvartalo sutvarkymo schemą.

 

pristatymo-akimirkos-1 pristatymo-akimirkos-2

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content