Pristatomas Kauno Aleksoto inovacijų pramonės parko plėtros plano projektas

Kauno miesto savivaldybės administracija kartu su UAB „Civitta“ atliko paskutinius pasirengimo lietuviškojo „Silicio slėnio“ steigimui darbus – parengtas Kauno Aleksoto inovacijų pramonės parko (toliau – KAIPP) plėtros plano projektas. KAIPP – tai Aleksoto mikrorajono širdyje kuriamas kompaktiškas, žalias ir bendravimą skatinantis inovacijų slėnis. Tokio parko steigimas tiesiogiai prisidės prie Kauno m. strateginiame plėtros plane iki 2030 m. numatyto tikslo “Modernus ir aukštą pridėtinę vertę kuriantis technologijų miestas” įgyvendinimo. 

Šis planavimo dokumentas numato pagrindinius KAIPP veiklos organizavimo aspektus: įmonių atrankos kriterijus, įmonių specializacijų kryptis ir galimas veiklas KAIPP teritorijoje, inovacinėms veikloms vykdyti reikalingos infrastruktūros plėtrą, detalizuoja įsikūrimo KAIPP sąlygas ir kitus reikalavimus, kuriuos turės atitikti įmonės, norėdamos įsikurti KAIPP teritorijoje. KAIPP ne tik atitiks šiuolaikinius darnaus vystymo principus bei reikšmingai paskatins Kauno regiono ekonominę ir inovacijų plėtrą, bet ir pritrauks investicinį kapitalą bei talentus iš Lietuvos ir svetur. 

Rengiant KAIPP plėtros planą įvertinta esama situacija ir miesto akademinis bei inovacijų ekosistemos potencialas, organizuoti susitikimai su potencialiais investuotojais, siekiant geriau suprasti potencialių naujakurių poreikius ir infrastruktūros plėtros kryptis.

Visus suinteresuotuosius kviečiame teikti pastabas bei pasiūlymus dėl KAIPP plėtros plane siūlomų rekomendacijų ir inovacijų parko veiklos organizavimo principų. Su KAIPP plėtros plano projekto dokumentu galite susipažinti: KAIPP plėtros plano projektas.

Klausimus, pastabas ir pasiūlymus kviečiame teikti el. pašto adresu [email protected] iki 2022 m. rugpjūčio 22 d.

KAIPP plėtros plano projekto viešas pristatymas vyks rugpjūčio 23 d., antradienį, kurio tiesioginę transliaciją galima stebėti internetu. Visi norintys susipažinti su dokumentu ir miesto laukiančiomis inovacijomis, kviečiami nuo 14 val. prisijungti prie savivaldybės YouTube kanalo.

Po viešo pristatymo visuomenei projektas gali būti tikslinamas atsižvelgiant į suinteresuotų šalių pateiktas pastabas. Tikimasi KAIPP plėtros plano projektas bus pateiktas svarstyti rugsėjo mėn. vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje. Miesto Tarybai pritarus KAIPP plėtros planas bus teikiamas Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos tvirtinimui.

Kauno miesto savivaldybė KAIPP plėtros planą rengia kartu su UAB „Civitta“. Detaliau susipažinti su Kauno Aleksoto inovacijų pramonės parko viziją galima apsilankius „Kaunas IN“ puslapyje.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content