Kaunas jungiasi prie kasmetinės aplinkos švarinimo akcijos „Darom“: kviečia dalyvauti visus.

Šį šeštadienį kauniečiai nuo 10 val. kviečiami jungtis prie visuotinės švarinimo akcijos „Darom“. Rinkti ir rūšiuoti atliekas numatyta kauniečių itin lankomuose plotuose: Marvelės upės slėnyje, Kauno marių prieigose prie Neptūno įlankos bei Nemuno ir Neries upių pakrantėse. Šiose vietose maišais, pirštinėmis ir surinktų šiukšlių išvežimu pasirūpins savivaldybė.

„Pastaraisiais metais Kaunas skiria didelį dėmesį aplinkosaugai. Po upelių taršos prevencijos ir kassavaitinių patikrinimų ženkliai sumažinome netinkamai nuotekas tvarkančių asmenų skaičių. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai viešose vietose randame paliktų padangų ir kitos netvarkos. Akcija „Darom“ – dar viena galimybė apsikuopti, susitvarkyti, tuo pačiu prasmingai praleidžiant laiką atsakingų ir veiklių kauniečių draugijoje“, – sakė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Šiemet pavasarinės švarinimosi akcijos organizuojamos keturiose seniūnijose: Aleksote, Petrašiūnuose, Šančiuose ir Vilijampolėje. Iniciatyvūs kauniečiai balandžio 23 d. nuo 10 val. laukiami Marvelės upės slėnio teritorijoje, Kauno marių prieigose prie Neptūno įlankos, Nemuno upės pakrantėje iš Švenčionių g. pusės ir Neries krantinės teritorijoje tarp Varnių ir Plungės gatvių.

Keturiose lokacijose numatyti 6 atliekų surinkimo taškai, „Kauno švara“ dalins šiukšlių maišus ir pirštines. Bendrovė taip pat pasirūpins atliekoms skirtų konteinerių atvežimu ir jų išvežimu. Pagalbininkų veiksmus koordinuos seniūnijų atstovai.

„Gyventojai, savo nuožiūra tvarkysiantys aplinką ir rinksiantys atliekas kitose vietose, pagal organizacijos „Mes darom“ šiųmetį švarinimosi modelį turės patys savarankiškai pasirūpinti maišais bei pirštinėmis, o surinktas atliekas nuvežti ir priduoti į artimiausią didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelę“, – pabrėžė R. Savickienė.

Kaune surinktos ir išrūšiuotos atliekos bus priimamos balandžio 23 d. iki 18 val. visose šiuo metu veikiančiose Kauno regiono didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelėse: Energetikų g. 60 (buvęs adresas Nemajūnų g. 15B), Raudondvario pl. 155D, Kuršių g. 9E, Palemono g. 12E, Vandžiogalos pl. 92B, Chemijos g. 4E, Julijanavos g. 1 ir Ašigalio g. 20A. Plačiau – internete: kaunoratc.lt/aiksteles.

Visos aikštelės bus pažymėtos ir „Mes darom“ mobilioje programėlėje. Čia vartotojai taip pat ras visas savivaldybių rekomenduojamas tvarkyti viešąsias erdves. Žaliųjų atliekų priėmimo aikštelės dirbs įprastai.

Atliekų aikštelėse bus priimamos tik tinkamai išrūšiuotos atliekos. Į aikšteles nebus priimamos sunkvežimių, sunkiasvorių transporto priemonių padangos ir kitos automobilinės detalės. Atliekas atvežę asmenys privalės turėti asmens dokumentą.

Akcijoje „Darom“ šiemet kviečiami dalyvauti pavieniai asmenys, šeimos, miestų ir miestelių bendruomenės, organizacijų bei verslo įmonių kolektyvai ir visi, kam rūpi švari aplinka.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content