Kaunas augina socialinio būsto fondą: savivaldybė perka 1 ir 2 kambarių butus

Beveik 100 butų per pastaruosius trejus metus nupirkusi Kauno savivaldybė toliau stiprina būsto fondą, skirtą socialiai pažeidžiamiems žmonėms. Tikslas – kuo greičiau suteikti gyventojams kokybišką pastogę, kai šios reikia dėl nepritekliaus ar kitų socialinių problemų. Naujasis įsigijimo etapas tęsis iki rugpjūčio 11 d. Savo būstą parduoti norintys gyventojai gali siūlyti 1 ar 2 kambarių butus.

Ištiesta pagalbos ranka

Šiuo metu Kauno socialinio būsto fonde – 1092 butai. Iki metų pabaigos jį tikimasi papildyti dar 75 butais.

„Socialinio būsto fondas – savivaldybės parama į sudėtingą situaciją patekusiems kauniečiams. Nepriteklių patiriantys žmonės juo naudojasi, kol sustiprėja finansiškai, integruojasi į aktyvų socialinį gyvenimą. Nors ir turime nemažą būsto fondą, visiems norintiems to nepakanka“,– sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak P. Kero, tai laikinas būstas, skirtas padėti žmonėms atsitiesti, kol jie sustiprėja finansiškai, integruojasi į aktyvų socialinį gyvenimą, išsprendžia savo asmenines ir šeimos problemas. Kartais, atsitikus nelaimei ar susidarius sunkiai šeimyninei situacijai, tai būna vienintelė viltis viską pradėti iš naujo.

Nupirkta beveik 100 butų

Naudojantis Europos fondų pagalba bei prisidedant miesto lėšomis, per pastaruosius 3 metus Kaune nupirkti 98 butai, skirti socialinio būsto fondui.

Dažniausiai būstai įsigyjami miegamuosiuose rajonuose, netoli mokyklų ar darželių, kad socialiai pažeidžiamos šeimos maksimaliai greitai galėtų integruotis į pilnavertį gyvenimą.

„Džiaugiamės, kad dėl didėjančio būstų skaičiaus, nuolat atsilaisvinančių ir suremontuojamų turimų bei naujai įsigyjamų butų, pastaraisiais metais socialinio būsto eilėse laukiančių šeimų skaičius nuolat mažėja. Tačiau turime tikslą tas eiles trumpinti dar labiau“, – pasakojo Kauno savivaldybės Nekilnojamo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Prieš 5 metus socialinio būsto laukė apie 1500 šeimų, šiai dienai skaičius sumažėjęs beveik perpus.

Mažiau „popierizmo“

Pagal naują pirkimo tvarką butus parduodantiems asmenims nereikia pateikti modernizavimą įrodančių dokumentų būstams plytiniuose ar monolitiniuose namuose, statytuose anksčiau nei 1970 m.

Dokumentai su būsto pardavimo pasiūlymais turi būti pateikti iki rugpjūčio 11 d. 9.30 val., darbo dienomis ir darbo valandomis. Vėliau pateikti pasiūlymai socialiniam būstui pirkti nebus nagrinėjami ir grįš juos pateikusiems gyventojams. Informacija teikiama: tel. +370 646 14648, 204631, el. paštu [email protected] ir [email protected].

Pasiūlymai užklijuotame voke su užrašu „Socialinio būsto pirkimai“, nurodant kandidato rekvizitus, pateikiami Savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriuje, J. Gruodžio g. 9, Kaune. Pasiūlymą kandidatas gali pateikti pats, per kurjerį arba atsiųsti paštu nurodytu adresu.

Daugiau informacijos apie galimybę parduoti savo turtą galima rasite internete: https://www.kaunas.lt/gyvenamas-bustas/

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content