Kaune atidaryta Karščiavimo klinika teiks pagalbą ir atvykusiems iš toliau

Karščiuojantys pacientai, turintys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų, nuo šiol gaus saugią ir kvalifikuotą medikų pagalbą Kauno mieste, net ir galiojant griežtiems Karantino ribojimams. Žemuosiuose Šančiuose startavo viena pirmųjų šalyje vadinamoji Karščiavimo klinika. Kaunas atsiliepė į Kaišiadorių rajono savivaldybės prašymą – drauge su Kauno miesto gyventojais čia bus aptarnaujami ir kaišiadoriečiai.

Mažiau rizikos kitiems

Karščiavimo klinika įkurta Kauno poliklinikos Šančių filialo pastato dalyje. Jis pasirinktas dėl patogios vietos mieste, tinkamo patalpų išplanavimo ir palankių sąlygų saugiam medikų darbui. Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą čia gydytojo apžiūrai galės lankytis pacientai nuo 18 iki 60 metų amžiaus, kurių kūno temperatūra pakilusi virš 37,8 laipsnių ir jaučiamas bent vienas iš viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų: šaltkrėtis, kosulys, gerklės skausmas, pasunkėjęs kvėpavimas.

Naujoji tvarka padės atriboti karščiuojančių pacientų srautus nuo kitų poliklinikose besilankančių asmenų. Tai ypač svarbu kalbant apie nėščiąsias, garbaus amžiaus žmones ar tiesiog skiepams bei kitoms procedūroms atvykstančius pacientus.

„Kiekvienai gydymo įstaigai šiuo metu karščiuojantys pacientai yra padidintos rizikos faktorius, todėl atskira Karščiavimo klinika bus tikrai didelė pagalba viso Kauno miesto gydymo įstaigoms. Galime pasidžiaugti, kad bendromis medikų bendruomenės ir savivaldybės pastangomis su šia Sveikatos apsaugos ministerijos užduotimi susitvarkėme vos per savaitę ir šiandien pradedame veiklą“, – kalbėjo Kauno poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Platesnis tyrimų spektras

Pacientai iš viso Kauno miesto priimami tiksliai nurodytu registracijos laiku, tik su šeimos gydytojo siuntimu. Visi atvykstantieji privalo griežtai laikytis nurodytos tvarkos bei vykdyti visus nurodymus: atvažiavus į specialiai paruoštą aikštelę iš Siūlų gatvės, sustoti joje ir nelipti iš automobilio, neatidarinėti langų, padėti matomoje vietoje A4 formato lapą su savo telefono numeriu, pagal kurį bus identifikuojami, taip pat turėti paruoštus asmens dokumentus.

Atėjus paciento eilei, ten dirbantys viešosios tvarkos prižiūrėtojai duos ženklą išlipti ir eiti tiesiai į pastatą. Ten prie durų žmones pasitiks medikai su specialiomis apsaugos priemonėmis ir palydės toliau.

„Šis pastato korpusas turi atskirą įėjimą, patalpos tinkamai izoliuotos nuo viso pastato, čia pat yra rentgeno kabinetas su visa reikiama įranga plaučių rentgenoskopijai, kelios atskiros medikams skirtos erdvės. Greta – parkavimo aikštelė sklandžiam pacientų atvykimui. Skirtingai nei mobiliame patikros punkte, čia bus atliekami ne vien COVID-19 viruso, bet ir bendras kraujo bei kiti svarbūs laboratoriniai tyrimai, taip pat ir rentgeno diagnostika. Atitinkamai pagal diagnozę galės būti skiriamas gydymas. Iš čia pacientas vyks namo arba bus nukreipiamas į ligoninę“, – pasakojo P. Kibiša.

Priims ir kaišiadoriečius

Būtent Kauno poliklinikos medikų pajėgos dirba ir Mobiliame patikros punkte Kauno kempinge. Dirbant dviem linijomis per dieną tyrimams paimama beveik du šimtai mėginių. Čia atvyksta žmonės iš viso Kauno regiono. Tuo metu Karščiavimo klinikos pacientus aptarnausiantys poliklinikos medikai pasirengę priimti ne vien Kauno miesto, bet ir Kaišiadorių rajono gyventojus. Taip bendradarbiauti sutarė Kauno ir Kaišiadorių savivaldybės.

„Šiomis dienomis negalime žiūrėti vien savęs, bet privalome kiek galėdami padėti ir kitiems. Tarpusavio pagalba, žmogiškas supratimas tokiomis aplinkybėmis yra ypač svarbu, nes mūsų visų tikslas – vienas ir tas pats – apsaugoti žmones nuo labai greitai didėjančių grėsmių. Šiuo atveju Kaunas tikrai pagelbės ir čia turime dar kartą padėkoti savo medikams, Kauno poliklinikos personalui, kurie imasi tokio atsakingo darbo“, – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, sektiną pavyzdį rodo patys kauniečiai, telkdamiesi į savitarpio pagalbos grupes, savanoriškai padėdami kaimynams ir ne tik, tiekdami maistą ligoninių bei Mobilaus tyrimų punkto medikams.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content