Lietuvos karinės oro pajėgos įsikūrė S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome

Šį penktadienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome atidarytas modernus Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postas. Unikalios išvaizdos, beveik 4 milijonų eurų kainavusiame statinyje įsikūręs postas tarnaus gelbstint žmonių gyvybes, talkins policijai ir padės užtikrinti šalies pasienio kontrolę.

„Noriu padėkoti Kaunui už tokį gražų bendradarbiavimą. Manau, kad ši sraigtasparnių bazė viena moderniausių ne tik Lietuvoje. Bus tikrai ne gėda atsivesti svečius. Reikalui esant turėsime geresnes sąlygas padėti nelaimės ištiktiems žmonėms“, – sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Nuoširdžiai sveikinu karines Lietuvos oro pajėgas su naujais namais. Ši bazė pereina į tikrai geras rankas. Tikiu, jog iš Kauno bus išgelbėta ne viena gyvybė. Žiūrėdamas į šį pastatą šiek tiek ir pavydžiu čia tarnausiantiems vyrams – statinys tikrai gražesnis nei savivaldybės administracijos pastatas“, – šmaikštavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak architekto, paieškos ir gelbėjimo posto projekto dalies vadovo Rimvydo Palio, istoriniame aerodrome siekta sukurti unikalaus dizaino objektą.

„Tikslas buvo sukurti aviacinės estetikos angarą. Kartu su architekte dukra Ieva priėjome prie tokios formos, kokią matome šiandien. Viskas čia savita ir unikalu – tiek interjeras, tiek ir eksterjeras“ , – teigė R. Palys.

Karinių oro pajėgų vadas Audronis Navickas teigė, jog angare nuolat budės sraigtasparnis, pasiruošęs reaguoti į signalą per 15 minučių. Sraigtasparnio įgulą sudaro 4-5 žmonės, dar apie dešimt specialistų sudaro aptarnaujantį bazės personalą.

„Kaune esantis postas atsakingas už Lietuvos rytinę, pietinę ir vidurinę dalis. Transplantacinių organų gabenimas, pagalba policijai, pasienio kontrolės sustiprinimas – tai misijos, kurios bus vykdomos iš Aleksoto“, – pabrėžė A. Navickas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content