2024-02-29 seniūnaičių sueiga

Dainavos seniūnė Violeta Baltutienė, vadovaudamasi Vietos savivaldos įstatymo 36 str. 3 ir 6 punktais bei 40 straipsnio 1 dalimi, pristatė Dainavos seniūnijos seniūnaičių sueigos dalyviams Kauno miesto savivaldybės filialo Dainavos seniūnijos 2023 metų veiklos plano įgyvendinimo ataskaitą (toliau – Ataskaita) ir Dainavos seniūnijos 2024 metų veiklos plano projektą (toliau – Planas). Apžvelgė 2023 metų seniūnijos veiklos programai vykdyti skirtų asignavimų panaudojimą ir supažindino 2024 metų veiklos plano projektu, pristatė kokioms veiklos sritims galėtų būti panaudojamas skirtas finansavimas. Sueigos dalyviai pastabų ar pasiūlymų Ataskaitai ir Planui nepateikė ir joms pritarė vienbalsiai.

Bendruomenės pareigūnė Asta Melajevienė pristatė Dainavos policijos bendruomenės pareigūnų metų veiklos ataskaitą. Pasidžiaugė, kad 2023 m. iš gautų pranešimų, kitos informacijos pavyko  identifikuoti aiškias problemas parkuose, kai kuriuos adresus, mokymo įstaigas. Taip pat vykdė įvairias prevencijos priemones. Tai turtinių nusikaltimų prevencija, įvairios akcijos prie prekybos centrų, daugiabučių, akcija „Užrakink duris“. Prevencinės priemonės mažiesiems gyventojams, tai saugus eismas – lankė mokymo įstaigose visus pirmokus, dalino atšvaitus. Teisinis švietimas – psichoaktyvios medžiagos ir jų prevencija, rūkymo prevencija mokymo įstaigose. Įvairūs renginiai, susitikimai.  Informacijos sklaida Dainavos bendruomenės pareigūnų socialinio tinklo facebook paskyroje. Prioritetai ir 2024 m. tikslai išlieka tie patys, vienas iš jų – Dainavos seniūnijos Draugystės parke vykstančių nusikaltimų prevencija. Taip pat kvietė prisijungti prie projekto „Saugus kiemas“, kuris startuos spalio mėn.

UAB „Mano būstas Dainava“ direktorė Marija Matulienė pristatė  įmonės veiklą, pažymėjo, kad visi name planuojami, vykdomi ir atlikti darbai matomi klientų erdvėje „BonoDomo“. Ten pat gyventojai gali rasti detalias ataskaitas apie darbus, kaupiamąsias lėšas ar jų panaudojimą, sekti savo sąskaitų istoriją. Įmonės klientų aptarnavimo centras dirba 24/7 principu. Atsakė į seniūnaičių iškeltus bendruomenei aktualius klausimus dėl namų renovavimo, teritorijų priežiūros ir kt. Kvietė pasinaudoti galimybe būti namo atstovais ir atstovauti patalpų savininkams turint santykių su administratoriumi: stebėtojo teisėmis dalyvauti namo priežiūros paslaugų, bendrojo naudojimo objektų atnaujinimo darbų, prekių pirkimo, atliktų darbų priėmimo komisijose, vykdant namo, jo bendrojo naudojimo objektų būklės vertinimo apžiūras, tikrinant šilumos, elektros energijos apskaitos, karšto vandens ir kitų matavimo prietaisų rodmenis, nario teisėmis – patalpų savininkų balsavimo raštu balsų skaičiavimo komisijoje.

Seniūnaičių sueigos pirmininkas Saulius Juškevičius vadovaudamasis Vietos savivaldos įstatymo 39 str. 1d. 6 p., sueigos dalyviams pristatė ir pasidalino iniciatyva kaip būtų galima pritraukti, sudominti daugiabučių bendrijų pirmininkus ar jų atstovus įsibėgėjančiu kvartalinės renovacijos projektu,  kad taptu patrauklūs mūsų daugiabučiai ir ją supanti aplinka. Seniūnijai itin aktuali automobilių parkavimo daugiabučių kiemuose problema. Seniūnė akcentavo, kad vykdant kvartalinę renovaciją, tvarkant visą daugiabučių kvartalą, atnaujinamos antžeminės ir požeminės komunikacijos bei sutvarkoma aplinka, vaikų žaidimų zonos, sutvarkomas apšvietimas ir parkavimo vietos. Kvartalas tampa ne tik energetiškai efektyvesnis, bet ir saugesnis. Seniūnė priminė, kad 2023 m. gruodį patvirtinta Kauno miesto savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų tvarkymo programa (toliau – Programa), kurios tikslas – skatinti gyvenamųjų vietovių bendruomenes suformuoti žemės sklypus daugiabučių namų grupių eksploatavimui, parengti statinių projektus ir atlikti gyvenamųjų vietovių teritorijų tvarkymo darbus, suteikiant šiems darbams dalinį finansavimą Savivaldybės biudžeto lėšomis pagal atitinkamais kalendoriniais metais Savivaldybės biudžete patvirtintus asignavimus Programai finansuoti.

Loreta Pakalniškienė, Dainavos seniūnijos Partizanų g. 2-osios seniūnaitijos seniūnaitė, išreiškė nuogąstavimą, dėl eismo saugumo kylančių problemų  nuo V. Krėvės pr. iki Partizanų g. (pirmo pravažiavimo) atkarpoje. Jos nuomone, pėstieji nėra saugūs, nes vienoje kelkraščio pusėje nėra pėsčiųjų tako, o kito kelkraščio pusės pėsčiųjų takas, užstatytas mašinomis. Todėl pasiūlė svarstyti, dėl vienpusio eismo įvedimo. Seniūnė informuoja, kad šitas pasiūlymas buvo svarstytas Transporto ir eismo organizavimo skyriuje. Kad, problema yra Transporto ir eismo organizavimo skyrius pritaria, todėl svarsto kitas galimybes problemai spręsti.

Seniūnaičiai aptarė Vietos savivaldos įstatymo 39 straipsniu nustatytas Seniūnaičio teises ir pareigas. Išryškino kryptis, kurios jiems yra priimtiniausios ir aktualiausios seniūnijai.

Sueigos metu taip pat išreikšta nuogąstavimų dėl avarinių kasimų darbų atlikimo kokybės. Aptartos ir kitos seniūnijoje iškylančios problemos bei jų sprendimo būdai.

Dainavos seniunijos 2024 m. veiklos ataskaita

Dainavos PK Ataskaitinis 2023 metais

Dainavos seniūnijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content