2016 vasario 8 d. Gričiupio seniūnijos gyventojai Barborai Klimovskienei sukako 100 metų!

Ta proga Barborą Klimovskienę sveikino  Gričiupio seniūnijos seniūnė Jolanta Žakevičienė ir palinkėjo dar ilgai išlikti energinga ir žvalia bei nestokoti artimųjų dėmesio ir globos. Taip pat seniūnė perdavė Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio sveikinimus. Jubiliejaus proga Seimo nario K. Starkevičiaus vardu sveikinimus perdavė padėjėjai Eva Dalinkevičienė ir Giedrius Kilinskas.

Apie senolę

Barbora Klimovskienė gimė 1916 m. vasario 8 d.,  Telšių apskrityje, Lieplaukės kaime. Ji augo gausioje, 10 vaikų, Ignaco Milašiaus ir Kotrynos Žukauskaitės šeimoje. Barboros tėvas bei senelis buvo knygnešiai spaudos draudimo metais, todėl ir savo vaikus auklėjo tautine bei gilaus religingumo dvasia.

Senolės gyvenimo kelias nebuvo lengvas. Tik jos pačios išmintingumo dėka pavyko išvengti trėmimo į Sibirą ir arešto.  Būdama jauna moteris pasižymėjo išskirtine drąsa. Dirbdama vykdomajam komitete per pietų pertraukas nešdavo areštuotam broliui valgyti. Tai išsiaiškinę pareigūnai, atvyko darbo metu ją suimti. Tačiau Barbora sugebėjo prasmukti pro juos ir pabėgti,  palikusi visą užgyventą turtą bei asmens dokumentus.

B. Klevinskienė buvo ištekėjusi du kartus. Barboros ir pirmojo vyro keliai išsiskyrė, kai teko bėgti iš tuometinių jų namų, kuriuose gyveno kartu su kunigu, kad išvengtų trėmimo. Antroji santuoka truko iki vyro mirties.

Paklausta, kaip pavyko sulaukti tokio garbingo amžiaus, senolė šypteli, „-Atrodo, kad gyvenimas toks trumpas. Kaip praėjo 100 metų-negaliu suprasti“.

IMG_0536 IMG_0537 IMG_0533 IMG_0539 IMG_0540                        IMG_0541

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content