Pasiruošk Europos egzaminui su žinomu žmogumi

Artėjant „Europos egzaminui“ Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir žinomi ekspertai siūlo išskirtinę galimybę jam pasiruošti kaip niekada įdomiai. Su savo organizacija dalyvaukite konkurse „Pasiruošk Europos egzaminui su žinomu žmogumi” ir laimėkite pamoką apie Europos Sąjungą su vienu iš šių žmonių:

  1. Andrius Tapinas, žurnalistas, „Laisvės TV“ įkūrėjas.
  2. Arnoldas Pranckevičius, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas.
  3. Daiva Šutinytė, Švietimo mainų paramos fondo direktorė (Erasmus+).
  4. David Noonan, Airijos ambasadorius.
  5. Guoda Lomanaitė, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros direktorė (Erasmus+).
  6. Jurgita Petrauskienė, LR Švietimo ir mokslo ministrė.
  7. Oleg Šurajev, komikas.
  8. Paulius Gritėnas, naujienų portalo 15min.lt žurnalistas.
  9. Petras Auštrevičius, Europos Parlamento narys.
  10. Prof. Alfredas Bumblauskas, istorikas.
  11. Raimundas Karoblis, LR Krašto apsaugos ministras.
  12. Stefano Taliani De Marchio, Italijos ambasadorius.

Išrinksime net 12 mokyklų ir organizacijų, kurios laimės šį prizą. Konkursas vyks iki balandžio 19 d., o Europos pamoka vyks tarp balandžio 25 ir gegužės 8 d.

Tam, kad šis prizas atitektų Jūsų organizacijai, jums reikia:

  • sugalvoti įdomų, originalų, aktualų, pačių sukurtą klausimą, kuris atitiktų 2017 m. „Europos egzamino“ tematiką;
  • pateikti ne tik klausimą, bet ir jo atsakymą. Pageidautina, kad pateiktumėte informacijos šaltinį, kuris pagrįstų atsakymą;
  • klausimas turi turėti vieną aiškų, tikslų ir objektyviai patikrinamą atsakymą. Galite pasiūlyti klausimą su vienu nurodytu pasirenkamu atsakymu, keliais pasirenkamais atsakymų variantais arba atsakymu, kurį reikia įrašyti. Klausimų formos neribojame. Tai gali būti klausimas, kur reikia išspręsti situaciją, susieti paveikslėlius, išklausyti audio, pažiūrėti video ir t.t.
  • nuspręsti, kurio „mokytojo“ pamokos norėtumėte labiausiai ir kodėl;
  • iki balandžio 19 d. užsiregistruoti dalyvauti konkurse.

Būtina dalyvavimo konkurse sąlyga – būti užsiregistravus organizuoti vykdyti 2017 m. „Europos egzaminą“ savo organizacijoje. Iš vienos organizacijos galima pateikti vieną pasiūlymą, o „Europos egzaminui“ organizaciją užregistravęs asmuo turi būti nurodytas, kaip kontaktinis asmuo, komandai registruojantis konkursui.

Daugiau informacijos ir išsamias konkurso taisykles galite rasti čia arba kreipkitės el. paštu [email protected]

*„Europos egzaminas“ – jau aštuntą kartą Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamas žinių apie Europos Sąjungą konkursas. Laimėtojai džiaugsis ES žinovų titulais savo mokyklose, universitetuose, organizacijose ar miestuose, o egzamino finalo dalyviai varžysis dėl pažintinės kelionės į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje, skrydžio į Romą ir skrydžio 30-ąjį gimtadienį švenčiančios programos „Erasmus+“ oro balionu. „Europos egzaminas“ organizacijoms vyks gegužės 9 d. internetu.

Daugiau apie „Europos egzaminą“  https://ec.europa.eu/lithuania/europos-egzaminas-2017_lt

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content