LUCAS 2022 tyrimas: žemės naudojimo ir žemės dangos statistinis tyrimas

Tyrimas bus atliekamas 2022 m. gegužę–spalį. Lietuvoje bus vertinamos 3 893 dalys. Dalys gali būti ant bet kokio tipo žemės dangos (ariamojoje žemėje, žolėje, miško žemėje, užstatytose teritorijose, transporto tinkluose ir pan.). Inspektoriai nustato žemės dangos ir naudojimo tipą, žolę, melioraciją ir kraštovaizdžio struktūros elementus.

Taip pat 1 110 dalyse imamas viršutinio dirvožemio sluoksnio pavyzdys. Pavyzdys analizuojamas laboratorijoje ir naudojamas su aplinkos veiksnių įvertinimu susijusiems tikslams, pavyzdžiui, Europos dirvožemių žemėlapiams atnaujinti, dirvožemio modelių validacijai ir organinės kilmės anglies kiekiui dirvožemyje nustatyti. Tai svarbus klimato pokyčių įtakos veiksnys.

Trisdešimt šešiose dalyse imamas papildomas dirvožemio pavyzdys dirvožemio biologinei įvairovei analizuoti.

Inspektorius veikia pagal tikslias instrukcijas, kad kartografiškai pavaizduotų ir nufotografuotų pasirinktą dalį ir sukurtų kuo mažiau trukdžių bei nepažeistų tam tikroje augančių augalų dangos.

Prireikus, inspektorius galės pateikti ID tapatybės kortelę ir Europos Komisijos statistikos tarnybos EUROSTAT pasirašytą akreditacijos laišką.

Apibendrinta informacija bus naudojama tik Europos masto statistikai apibendrinti ir ji neatvaizduos jokių asmeninio pobūdžio duomenų arba duomenų apie žemės nuosavybę. LUCAS 2022 tyrimo duomenys nebus naudojami žemės ūkio subsidijoms kontroliuoti ir jie netinka šiam tikslui.

Jei norite gauti papildomas informacijos apie LUCAS, prašome apsilankyti atitinkamame skyriuje http://ec.europa.eu/eurostat/web/lucas/overview

RAB „Vides eksperti“

Ganību dambis 24D-25, LV-1005 Ryga, Latvija

Reg. Nr. 40003820612

El. paštas: [email protected]

www.videseksperti.lv

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content