Savaitgalį – pagalbos Ukrainai akcija prie „Megos“: Kaunas humanitarinę paramą ir lėšas kreipia broliškam Charkivo miestui

Nuo pat karo pradžios trims miestams-partneriams Ukrainoje paramą telkusi Kauno savivaldybė tolesnę pagalbą koncentruos labiausiai apgultam ir nukentėjusiam miestui-partneriui – Charkivui. Kauniečiai kviečiami prisidėti prie humanitarinės siuntos būtiniausiais daiktais ir pinigine auka. Priešakinėse linijose atsidūrę, žiaurias Rusijos atakas išgyvenantys charkiviečiai bei kariai stokoja maisto, higienos ir švaros priemonių, ligoninėms trūksta medikamentų.

Atsiliepė į charkiviečių prašymą

„Šimtams sužeistųjų ligoninėse, slėptuvėse nuo bombardavimo besiglaudžiantiems civiliams reikia gydymo ir pragyvenimo priemonių. Prašome humanitarinės pagalbos Charkivui, kad galėtume stabilizuoti padėtį ir išgyventi. Iš anksto dėkoju už jūsų palaikymą šiuo sunkiu metu, kuomet visi mes kovojame už savo laisvę ir gyvybes“, – rašė Charkivo meras Ihor O. Terekhov Kauno miesto vadovams adresuotame laiške. 

Balandžio 23–24 dienomis nuo 10 iki 20 val. greta prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ (Islandijos pl. 32) rengiama paramos akcija. Automobilių stovėjimo aikštelėje, ties „Rimi“ įėjimu, geradarių lauks autobusai ir savanoriai. Visa pagalba renkama vadovaujantis pateiktu sąrašu.

Čia iš kauniečių bus priimamos sauskelnės vaikams ir suaugusiems, intymios higienos priemonės, asmeninės švaros bei tualetiniai reikmenys, taip pat valikliai, plovikliai, skalbikliai.

Maistą ir medikamentus pirks urmu

Savivaldybė savo ruožtu vykdo centralizuotus stambesnius pirkimus: vilkikai bus užpildyti tvarsliava, vaistais ir kitais medikamentais, konservais bei kitokiais ilgo galiojimo produktais, taip pat gyvūnų maisto atsargomis.

Siekiant veikti kuo operatyviau, šios prekės bus įsigyjamos iš karto dideliais kiekiais – paletėmis. Parama maistu ir vaistais nebus renkama, tačiau galintys prisidėti kauniečiai kviečiami pervesti piniginę paramą į specialiąją sąskaitą: LT594010042500388593 (Luminor Bank AS Lietuvos skyrius). Gavėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija; mokėjimo paskirtis: PARAMA UKRAINAI.

Humanitarinė siunta artimiausiu metu bus pristatyta į paramos paskirstymo punktus Ukrainoje. Iš ten saugiais logistiniais kanalais visa perduota siunta pasieks Charkivo žmones.

Nenutrūkstamos siuntos į karo zoną

„Nuolat palaikome ryšį su giminingų Ukrainos miestų savivaldomis. Lucke ir Lvivo srityje kol kas sąlyginai ramu, tačiau mūsų skubi pagalba itin reikalinga charkiviečiams. Jei jie turi stiprybės nenuleisti rankų, mes privalome žengti drauge, užtikrindami nenutrūkstamą būtiniausių priemonių tiekimą. Tikimės, kad galėsime išsiųsti bent po vieną vilkiką per savaitę“, – teigė Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų ir operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Įmonės gali prisidėti didesniais kiekiais ilgai negendančio maisto, o farmacijos kompanijos – prie paramos vaistais ir medikamentais. Verslo atstovai kviečiami susisiekti el. paštu [email protected].

Nuo pat pirmųjų Rusijos karinės invazijos dienų Kauno miestas į Ukrainą pristatė porą greitosios pagalbos automobilių, 10 autobusų ir vilkiką. Visos transporto priemonės, užpildytos humanitarine siunta, paskirstytos trims miestams-partneriams – Luckui, Lvivo sričiai bei Charkivui. Dar šį mėnesį planuojama išsiųsti daugiau transporto priemonių ir paramos.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content