Kauno mobilusis testavimo punktas užsidaro: gyventojus dėl COVID-19 tirs asmens sveikatos priežiūros įstaigos

Po daugiau nei dviejų metų intensyvių ir operatyvių testavimo apsukų, Kaune darbą baigia mobilusis patikrų dėl COVID-19 punktas. Per visą laikotarpį čia paimta daugiau kaip pusė milijono ėminių, ištirta gerokai per 200 tūkstančių žmonių. Nuo gegužės 1 dienos kauniečių testavimas dėl koronavirusinės infekcijos keliasi į Kauno miesto poliklinikos padalinius bei kitas asmens sveikatos priežiūros įstaigas. Kauno kempingo teritorija vėl atsiveria kauniečiams ir miesto svečiams.

„Profilaktiniai tyrimai – saugiklis, padėjęs suvaldyti koronaviruso infekcijos plitimą mieste. Mobilus testavimo punktas ir čia nenuilstamai dirbę medikai bei savanoriai neatsiejama to dalis. Ačiū visiems už jūsų indėlį į operatyvų, nenutrūkstamą testavimą ir pagalbą išsigandusiems ar simptomus jaučiantiems pacientams“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė.

Skaičiuojama, kad pandemijos metu Kauno kempingo teritorijoje įsikūrusiame mobiliojo testavimo punkte apsilankė apie 200 tūkst. žmonių bei paimta per 560,6 tūkstančiai ėminių. Kasdien medikai ir savanoriai pasirūpindavo apie tūkstančiu gyventojų, o pandemijos piko metu – 3 tūkstančiais žmonių.

Nors strategiškai patogioje miesto vietoje veikęs tyrimų punktas užsidaro, Kauno kempingas vėl atsiveria kauniečiams ir miesto svečiams. Nuo gegužės 16 d. čia bus teikiamos apgyvendinimo paslaugos, veiks padelio kortai ir kitos laisvalaikio zonos.

Valstybei nuo gegužės 1 d. atšaukus ekstremalią padėtį visoje šalyje, kauniečiai tyrimui dėl koronavirusinės infekcijos nustatymo patys registruotis nebegalės. Pasireiškus ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomams – karščiavimui, kosuliui, prasidėjus dusuliui – gyventojas turi kreiptis į šeimos gydytoją. Esant poreikiui, tyrimas dėl COVID-19 bus nemokamai atliktas įstaigoje, kurioje gyventojas yra prisirašęs.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

  

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content