Audiovizualinė instaliacija „Kai susitinka istorijos” tęsia kelionę po Lietuvą ir atvyksta į Kauną

Šeštadienį (balandžio 2 d.) į Kauną, Steigiamojo Seimo aikštę, atkeliauja audiovizualinė projekto „Kai susitinka istorijos” instaliacija. Ji kvies pajusti kultūrų įvairovę ir unikalumą per skirtingas istorijas, dalintis idėjomis ir diskutuoti. 

Kamerinė instaliacijos erdvė pristatys video instaliaciją, skirtą supažindinti žiūrovus su unkaliomis skirtingų kultūrių žmonių, gyvenančių Lietuvoje, istorijomis. Šeštadienį (balandžio 2 d.) 19 val. lankytojai galės susitikti su projekto „Kai susitinka istorijos” organizatoriais ir partneriais.

Taip pat bus galima išgirsti grupę alternatyvios ir pop roko muzikos grupę „Uphill 7”. Ją sudro nariai iš Šri Lankos, Afganistano ir Lietuvos. Visai neseniai „Uphill 7” išleido savo pristatomąjį kūrinį „Freedom” (liet. „Laisvė”) su žodžiais anglų, lietuvių ir persų kalbomis. Jis kviečia į laisvę pažvelgti iš įvairių perspektyvų – tautos, pasirinkimo, kaip gyventi savo gyvenimą, laisvę nuo išankstinių įsitikinimų ir stereotipų, išlaikomų baimės jausmo.

Iš Pabradės į Kauną atvyksianti „glokalios” muzikos grupė instaliaciją po Lietuvą lydi ne veltui. Pačiame grupės viduje vyksta nuolatinės istorijų sankirtos: čia, skirtingų kultūrų ir gyvenimo įvykių, vertybių, bet bendro tikslo ir bendros meilės kūryba lydima muzikos, kuri kuria ne tik kuria socialinį pokytį, bet ir pati dalijasi istorijomis su klausytojais.

Projekto „Kai susitinka istorijos” rengėjai Menų agentūra „Artscape” kartu su projekto partneriais lygių galimybių ir įvairovės tyrėjais „Diversity Development Group”, atsakingos  žurnalistikos platforma „Nara” ir Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian shorts” vykdo kompleksines veiklas, prisidedančias prie plataus masto kultūrų įvairovės skatinimo, lygybės suvokimo, tarpkultūrinės sąveikos didinimo bei atviros visuomenės kūrimo ir tokiu būdu padeda įgyvendinti užsieniečių integraciją į visuomenę.

Visi instaliacijoje vyksiantys renginiai ir susitikimai – nemokami. Juos bus galima išvysti iki balandžio 17 d.

Daugiau informacijos: Menų agentūros „Artscape” Facebook paskyroje ir internetiniame puslapyje.

Projektas finansuojamas Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo lėšomis bei Socialinės apsaugos darbo ministerijos.

„Artscape” informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content