Lietuvos administracinių ginčų komisijos Kauno apygardos skyrius prie komandos kviečia prisijungti naują narį

Ieškomas naujas kolega, kuris profesionaliai atliktų Lietuvos Respublikos ikiteisminio administracinių ginčų nagrinėjimo tvarkos įstatyme (toliau – LR IAGNTĮ) nustatytas funkcijas.

LAGK nariams keliami reikalavimai, nurodyti LR IAGNTĮ 3 straipsnio 1 dalyje:

  • turėti Lietuvos Respublikos pilietybę;
  • turėti aukštąjį teisinį išsilavinimą;
  • nebūti įstatymų nustatyta tvarka pripažinti kaltais dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo, nusikaltimo valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, korupcinio pobūdžio nusikaltimo ar nusikaltimo, kuriuo padaryta turtinė žala valstybei, padarymo ir turėti neišnykusį ar nepanaikintą teistumą.

Asmenys, ketinantys dalyvauti atrankoje, Teisingumo ministerijai privalo pateikti:

  1. laisvos formos prašymą leisti dalyvauti atrankoje, kuriame turi būti nurodyta LAGK teritorinis padalinys, į kurio narius pretenduojama, taip pat turi būti nurodyti kontaktai (elektroninio pašto adresas ir telefono numeris), kuriais asmeniui būtų galima teikti su atranka susijusią informaciją;
  2. galiojančio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;
  3. gyvenimo aprašymą, pasirašytą pretendento;
  4. motyvacinį laišką;
  5. aukštąjį teisinį išsilavinimą patvirtinančio dokumento kopiją;
  6. informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos išduotą pažymą, patvirtinančią, kad pretendentas nėra pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo, nusikaltimo valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, korupcinio pobūdžio nusikaltimo ar nusikaltimo, kuriuo padaryta turtinė žala valstybei, padarymo arba teistumas išnykęs ar panaikintas.

Dokumentų pateikimo būdai: 

  • pateikti asmeniškai Teisingumo ministerijai adresu: Gedimino pr. 30, Vilnius, 101 kab. (prieš atvykstant skambinti tel. Nr. 8 600 41 146);
  • siųsti registruotu laišku (Gedimino pr. 30, 01104 Vilnius);
  • siųsti elektroniniu paštu [email protected].

Dokumentų pateikimo terminas: nuo 2022 m. kovo 25 d. iki 2022 m. balandžio 7 d. (įskaitytinai).

Dėl papildomos informacijos kreiptis į Teisingumo ministerijos Veiklos valdymo skyriaus patarėją Ritą Kamarauskienę (tel. Nr. 8 600 41 146, el. p. [email protected]).

Teisės aktai, reglamentuojantys LAGK veiklą, jos narių statusą ir darbo apmokėjimo tvarką bei atrankos tvarką:

  • Lietuvos Respublikos ikiteisminio administracinių ginčų nagrinėjimo tvarkos įstatymas;
  • Lietuvos Respublikos valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymas;
  • pretendentų į Lietuvos administracinių ginčų komisijos narius atrankos tvarkos aprašas, patvirtintas Lietuvos Respublikos teisingumo ministro 2020 m. vasario 20 d. įsakymu Nr. 1R-51 „Dėl Pretendentų į Lietuvos administracinių ginčų komisijos narius atrankos tvarkos aprašo patvirtinimo“;
  • Lietuvos Respublikos teisingumo ministro 2021 m. spalio 29 d. įsakymas Nr. 1R-371 „Dėl Pretendentų į Lietuvos administracinių ginčų komisijos ar jos teritorinių padalinių narius atrankos komisijos sudarymo“.

Atrankos būdas: atranką vykdys Lietuvos Respublikos teisingumo ministro įsakymu sudaryta Pretendentų į Lietuvos administracinių ginčų komisijos ar jos teritorinių padalinių narius atrankos komisija. Pretendentai, atitinkantys LR IAGNTĮ 3 straipsnio 1 dalyje nustatytus reikalavimus, bus kviečiami į atrankos komisijos posėdį, kuriame vyks atrankos pokalbis.

Daugiau: https://tm.lrv.lt/lt/konkursai/kiti-konkursai-ir-atrankos

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content