Sėkminga misija: Kauno greitosios medicinos pagalbos automobiliai jau Ukrainoje

Šios savaitės viduryje Ukrainos link pajudėję du greitosios medicinos pagalbos automobiliai sėkmingai pasiekė miesto partnerį Lucką. Į broliško miesto pagalbos šauksmą atsiliepęs Kaunas artimiausiu metu planuoja dar vieną humanitarinės pagalbos siuntą.

„Su Ukrainos miestais partneriais nuolat palaikome ryšį ir gauname informaciją apie paramos poreikius. Šie du automobiliai tikėtina kad bus ne vieninteliai, kurie iškeliaus į karo niokojamą šalį“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sprendimas išsiųsti ne vienerius metus Kauno miesto Greitosios medicinos pagalbos stotyje naudotus mikroautobusus buvo priimtas šį antradienį neeilinio tarybos posėdžio metu.

„Kelionė praėjo sklandžiai, be didesnių iššūkių. Mus pasienyje, Ukrainos pusėje, pasitiko kolegos iš Lucko. Perdavėme automobilius su tvarsčiais, kitais medikamentais bei papildoma įranga, skirta gelbėti nukentėjusiuosius.

Ukrainiečiai labai dėkojo ir siuntė didžiausius linkėjimus Kaunui bei jo gyventojams. Mūsų miesto partneris tikisi tolesnės paramos, tad sustoti nežadame“, – po įgyvendintos svarbios misijos įspūdžiais dalijosi Kauno miesto Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties direktorius Nerijus Mikelionis.

Pasak miesto GMP vadovo, šiuo metu agresoriaus talžomai Ukrainai reikia visko – tvarsčių, švirkštų, intraveninių kaniulių, nuskausminamųjų vaistų ir kitų medicininių priemonių. Pirmasis svarbus paketas Lucką pasiekė kartu su medicinos pagalbos automobiliais.

„Kalbėjome su ukrainiečiais, jie viską mielai priimtų. Labiausiai reikalingos absoliučiai visos vienkartinės medicinos priemonės, būtinos esant sužeidimams ir teikiant pirmąją medicinos pagalbą“, – pridėjo N. Mikelionis.

GMP stoties direktorius visus norinčius padėti Ukrainai bei jos gyventojams ragino kreiptis į visuomenines organizacijas, centralizuotai renkančias ir pristatančias paramą į konkrečias logistines vietas.

„Suprantamas visų piliečių noras padėti ir prisidėti prie esamos situacijos, bet yra įvairios organizacijos, konkretūs telefono numeriai, kuriais galima kreiptis ir paaukoti Ukrainos žmonėms. Tikrai nereikia stengtis vežti labdarą pavieniui“, – tikino GMP stoties viršininkas N. Mikelionis.

Kasdien ryšį su miestais-partneriais Lvivo sritimi, Lucku ir Charkivu palaikantis Kaunas ir toliau padės organizuodamas humanitarinę pagalbą, tiekdamas maisto, medicinos, higienos ir kitas būtiniausias priemones.

Informacija gyventojams, norintiems prisidėti prie pagalbos Ukrainai ir jos gyventojams: bit.ly/pagalba-ukrainai.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content