Poilsiavietė Lampėdžiuose turės naujus nuomininkus: planuose – daugiau paslaugų ir patogumų

Siekdama maksimaliai išnaudoti  šalia Lampėdžio ežero esančios kempingo teritorijos Raudondvario plente potencialą, baigiantis ilgalaikei dešimties metų nuomos sutarčiai su bendrove „Turto centras“, šįmet Kauno savivaldybė miestui priklausančią nuosavybę patikėjimo teise perduos biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“.

Pasak laikinojo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Tado Metelionio, miesto valdoma įmonė už surinktas lėšas nusiteikusi daugiau investuoti į poilsio zonos infrastruktūrą ir plėsti joje teikiamų paslaugų spektrą.

„Dėl šių pokyčių paslaugų kiekis ir kokybė kempingo teritorijoje nenukentės, o tik gerės. Kauniečiai ir miesto svečiai gaus viską, ką turėjo iki šiol ir dar daugiau. Apie tai visuomenę plačiau informuosime ateityje.

Šįmet ryškesnių pokyčių nenumatyta, nes dabartinė nuomos sutartis baigsis jau įpusėjus vasaros sezonui. Kai tik ligšioliniai nuomininkai perduos turtą savivaldybei, jį patikėsime miesto valdomai įmonei“, – paaiškino T. Metelionis.

Remiantis Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymu, materialusis turtas gali būti išnuomotas ne ilgesniam kaip 10 metų laikotarpiui, įskaitant ir nuomos termino pratęsimą. Apie tai savivaldybė nuomininką jau informavo.

Kauno savivaldybei Vilijampolėje, adresu Raudondvario pl. 161A ir 161B, priklauso šis nekilnojamasis turtas: 3 kempingo pastatai, aikštelės su takais ir laiptais, automobilių stovėjimo aikštelė ir 2 paplūdimio pastatai.

BĮ „Parkavimas Kaune“ poilsiautojų bei kita trumpalaikio apgyvendinimo veikla užsiima jau ne vienerius metus. Biudžetinė įstaiga patikėjimo teise valdo kempingo statinius Jonavos g. 51A. Šiuo metu teritorija laikinai pasitarnauja kaip koronaviruso patikros punktas.

Paprastai vasaros sezonu čia galima išsinuomoti gyvenamąjį namelį, vietą nuosavam nameliui ant ratų ar palapinei. Kempingo teritorijoje yra pirtis, kubilas, bendra virtuvė, vaikų žaidimo zona, lauko terasa su baseinu, tualetai, dušai, daiktų saugojimo ir skalbimo patalpos.

„Šiuo metu panašios paslaugos Kaune teikiamos ir savivaldybei priklausančioje teritorijoje Raudondvario plente. Ant Lampėdžio kranto veikiantis kempingas patogiai pasiekiamas tiek viešuoju transportu, tiek dviračiu, todėl neabejotinai sieksime maksimaliai išnaudoti šios vietovės potencialą“, – tikino BĮ „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas.

Sprendimui nekilnojamąjį turtą Raudondvario plente patikėti biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“ pritarė antradienį posėdžiavusi Kauno savivaldybės taryba.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content