Kauno centrinio pašto rūmai pilni renginių: nuo kūrybinių rašymo dirbtuvių iki muzikos ir šokio sinergijos

Istoriniai Kauno centrinio pašto rūmai plačiajai visuomenei duris dar sykį atvėrė šių metų pradžioje – čia įsikūrė Kauno architektūros ir jos konteksto svarbą atskleidžianti tarptautinė paroda „Modernizmas ateičiai 360/365“. Kovo ir balandžio mėnesiais parodos organizatoriai kviečia ne tik susipažinti su daugiau nei dviejų dešimčių menininkų darbais iš visos Europos, tačiau apsilankyti čia pat vyksiančiose kultūrinėse dirbtuvėse bei kitose įtraukiančiose meninėse iniciatyvose.

Šokio performansas „Somehow Myself survived the Night”

Kūrinį patirt per vaizdą, judesį ir sensoriką. Būtent į tokią patyriminę kelionę kviečia prancūzų choreografo Alban Richard, kartu su šokio dirbtuvių dalyviais sukurtas, performansas „Somehow Myself Survived the Night“. Lankytojai drauge bus pakviesti ir į prancūzų bei lietuvių šokio programos „KlaipėDAnse“ trumpametražių šokio filmų peržiūrą. Dvi valandas truksiančioje sinergijoje susilies performanso menas ir kino žavesys, o dalyviai galės laisvai judėti tarp abiejų erdvių.

Kada? Kovo 16 d. 19.00 val.

Renginys nemokamas

Daugiau informacijos čia

Šeiko šokio spektaklis „Audros akis“

Spektaklis „Audros akis“ tyrinėja universalius chaoso ir tvarkos dėsnius. Tai prancūzų choreografo, Chaillot (Šajo) nacionalinio šokio teatro Prancūzijoje vadovo, Rachid Ouramdane spektaklis, sukurtas kartu su Šeiko šokio teatru. Kūrinyje choreografas pasitelkia organizuotų ir anarchiškų grupių judėjimą. Renginys skirtas tarptautinei Frankofonijos dienai.

Kada? Kovo 17 d., 19.00 val.

Renginio lankymas mokamas su bilietais.

Daugiau informacijos čia

Šokio spektaklis „Pareiškiu-Brandir“

Šiame šokio spektaklyje žiūrovai galės iš labai arti pažvelgti į individo ir kartu visos tautos siekį besąlygiškai būti savimi ir laikytis niekieno neprimestų nuostatų bei vertybių.

„Pareiškiu-Brandir“ – tai Prancūzijos šiuolaikinio šokio choreografo Albano Richardo ir Šeiko šokio teatro choreografės Agnijos Šeiko 2018 metais sukurtas spektaklis, skirtas Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui. O šiandienos kontekste jis suskamba itin jautriai, matant nepalaužiamą Ukrainos žmonių dvasią ir laisvės troškimą.

Kada? Kovo 18 d., 19.00 val.

Renginys mokamas

Bilietai čia

Daugiau informacijos galite rasti čia

„Lego” modelių konstravimo dirbtuvės su Studio 2.0 programa (vaikams iki 15 metų)

„LEGO“ modelių kūrėjas, architektūrinio ir kultūrinio paveldo puoselėtojas Rokas Mikšiūnas tikromis arba virtualiomis „LEGO“ kaladėlėmis atkuria Kauno ir Vilniaus architektūrą. „Mofu 360/365” parodos rėmuose Rokas pristatė unikalų kūrinį savo raštais atkartoja istorinių Kauno centrinio pašto rūmų operacijų salės grindis, kuris buvo įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą kaip „Didžiausia žaislų mozaika“. Kūrybinių dirbtuvių metų Rokas pasidalins savo praktinėmis žiniomis, idėjų generavimo metodika ir pakvies konstruoti Kauno Žvėrį bei Kauno modernizmo architektūros pastatų modelius.

Kada? Kovo 19–20 dienomis

Dirbtuvėms reikalinga registracija

Nuo 16.00 iki 20.00 val. vyks Kauno mitinio žvėries konstravimas. Ši dalis atvira visiems.

Platesnė informacija ir registraciją į dirbtuves čia

Renginys nemokamas

Dramos rašymo dirbtuvės: „Jeigu sienos galėtų kalbėti“ su rašytoja Sandra Bernotaite

Šiose dirbtuvese praktiškai galėsite išbandyti tai, ką sužinosite apie dramą, vaizduotę, kūrybiškumo įrankius. Centrinio pašto aplinka, kurioje vyks dairymasis ir įkvėpimo gaudymas, taps magiška vieta, kuri pati kalba apie save ir pasaulį – jums tereikės tai užrašyti. Įrodysime, kad sienos tikrai gali ne tik klausytis, bet ir kalbėti! Dirbtuves veda rašytoja, kūrybos mentorė Sandra Bernotaitė – trijų romanų ir studijos „Laisvojo rašymo elementai“ autorė.

Kada? Kovo 23 d., kovo 31 d.

Reikalinga registracija

Daugiau informacijos apie dirbtuves ir registraciją galite rasti čia

Renginys nemokamas

Paveldo priežiūra ir restauracija savais resursais

Architektas Povilas Konkulevičius kviečia į teorines ir praktines dirbtuves, kurių metų susipažinsite su medžio meistrystės palikimu, paveldo priežiūra ir restauracija savais turimais resursais. Renginio metu Povilas pristatys išsaugotas Kauno pastatų mažąsias architektūros detales.

Kada? Kovo 26–27 dienomis, nuo 14–18 val.

Renginys nemokamas

Daugiau informacijos apie dirbtuves čia

Subjektyvaus Kauno atlaso pristatymas

„Subjective Editions“ – tai leidybos iniciatyva, kartu su vietos bendruomene stimuliuojanti ir kurianti žemėlapiavimo leidinius. Kiekvienas jų – tai konkrečiai vietai rengiamas Subjektyvus atlasas, žymintis šalį, regioną ar geopolitinę būtį per asmeninę, pačių gyventojų perspektyvą. Subjektyvieji atlasai kuriami su vietos gyventojų įsitraukimu, stiprus akcentas dedamas į objektus, kuriuos fiksuoja vietinio akis. Renginio metu kauniečiai ir rajono gyventojai pasidalins savo refleksijomis, pastebėjimais iš atlaso kūrybinio proceso.

Kada? Balandžio 5 d., 19.00 val.

Renginys nemokamas ir vyks virtualiu būdu

Daugiau informacijos galite rasti čia

Muzika ir architektūra: muzikinė naktis pašte

Kaip skamba architektūra? Į šį klausimą  atsakys dviejų kūrėjų – Martyno Timinsko ir Patrio Židelevičiaus tandemas, atskleisiantis muzikos ir architektūros sinergiją simbolinėje vietoje ir didelę prasmę turinčioje vietoje – Kauno modernizmo simboliu tapusiuose centrinio pašto rūmuose.

Kada? Balandžio 8 d.

Renginys nemokamas

Be įtraukių kūrybinių kelionių, „Modernizmas ateičiai“ atstovai kviečia į nemokamas ekskursijas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content