Kardinaliai atnaujinti Kauno laikino apgyvendinimo namai pasiruošę priimti per pusšimtį pastogės neturinčių žmonių

Erdvūs ir patogūs kambariai, ekonomiška šildymo sistema ir neįgaliesiems pritaikytos patalpos – tik dalis pokyčių, kurių sulaukė kapitaliai atnaujintas Kauno miesto socialinių paslaugų centro Laikino apgyvendinimo skyrius (R. Kalantos g. 55) Petrašiūnuose. Po pertraukos duris atvėrusi erdvė taps saugiu prieglobsčiu ir laikinais namais daugiau nei pusšimčiui paslaugų gavėjų.

„Pusę amžiaus skaičiuojantis Laikino apgyvendinimo namų pastatas seniai prašėsi remonto. Atnaujinome ne tik vidų, bet ir išorę – sutvarkytas stogas, apšiltintos ir perdažytos sienos. Sudarytos visos sąlygos į pastatą patekti ir jame laisvai judėti neįgaliesiems. Tam įrengtas keltuvas.

Įgyvendinti pokyčiai ženkliai pagerins ir čia teikiamų paslaugų kokybę. Tačiau svarbiausia, kad patys paslaugų gavėjai čia jausis oriai. Siekėme sukurti tokią aplinką, kad nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis žmogus jaustųsi tarsi namuose ir būtų motyvuotas kabintis į gyvenimą“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Laikino apgyvendinimo skyrius kapitalinį remontą pasitiko 2020 metų viduryje. Kol vyko darbai, daliai paslaugų gavėjų pagalbą teikė reabilitacijos centrai visoje Lietuvoje.

Pastate pakeisti baldai ir visos vidaus komunikacijos – atnaujintos šildymo ir vėdinimo sistemos, elektros instaliacija, apšvietimas. Taip pat sumontuota apsaugos sistema – įrengti gaisro detektoriai ir vaizdo stebėjimo kameros.

Vienas svarbiausių pokyčių – sutvarkyta pastogė. Joje įsikurs Laikino apgyvendinimo skyriaus darbuotojai, todėl visos kitos remontuoto pastato patalpos bus skirtos atvykusiųjų priėmimui, nakvynei, užimtumui ar kitoms veikloms.

„Dabartinės sąlygos paslaugų gavėjams suteiks ir emocinę bei psichologinę naudą, pagerins savijautą, savivertę. Tai ypatingai paveiks gyvenamosios aplinkos netekusius ir benamystę, socialinę atskirtį bei krizines situacijas išgyvenančius žmones. Čia paslaugų gavėjai jausis saugiai“, – neabejojo Kauno miesto socialinių paslaugų centro direktorė Roberta Motiečienė.

Laikino apgyvendinimo skyriuje įrengti gyvenamieji ir laisvalaikio kambariai, virtuvėlės, užimtumo ir higienos patalpos, skalbykla, konsultacijų kabinetai. Vienu metu čia gali įsikurti daugiau nei pusšimtis gyventojų.

Ateityje planuojama remontuoti ir kitą, šalia atnaujinto Laikino apgyvendinimo skyriaus esantį, Kauno miesto socialinių paslaugų centro pastatą. Jame teikiamos laikino apnakvindinimo ir asmens higienos paslaugos, o prireikus atliekama ir sveikatos apžiūra.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content