Į Kauną atidunda „Audra“: NFT kūriniai, šokių turnyras, menas ir techno muzika visame mieste

2022 metais Kaunas tapo Europos kultūros sostine, o šio miesto kultūra pasidžiaugti nekantrauja ir visos Lietuvos jaunimas. Ta proga Kauno miesto ir rajono jaunuoliai drauge su „Kaunas 2022“ komanda bei naktiniu klubu „Lizdas“ kuria didžiulį festivalį viso miesto teritorijoje, pavadinimu „Audra“. Penkių dienų kultūros stichija mieste – taip savo festivalį pristatanti „Audros“ komanda teigia, jog visas miestas taps griausminga šiuolaikinio meno, kultūros ir muzikos scena.

Festivalio organizatoriai skelbia, kad per penkias festivalio dienas (birželio 29–liepos 3) bus galima pamatyti visą Kauno miesto ateitį. „Kaunas 2022“ proga susibūręs jaunųjų miesto kultūros aktyvistų kolektyvas „Kylantis Kaunas“ jau dabar džiaugias programos pločiu ir teigia, kad festivalis burs jaunąją miesto ir visos šalies bendruomenę į patirtis ir drąsias diskusijas, o visa tai vyks tiek dieną, tiek naktį.

Birželio 30 d. prie Kauno geležinkelio stoties nuaidės „poezijos reivu“ pramintas renginys „Puota“ – jame vyks jaunųjų poetų dvikovos, naujo žurnalo pristatymas bei techno ir poezijos vakarėlis.

Nuo birželio 30 d. iki liepos 1 d. miesto praeiviai fotografijos dirbtuvių „Kauno dialogai“ metu galės fiksuoti savo aplinką bei žmones analoginiais fotoaparatais taikant dvigubos ekspozicijos metodą.

Liepos 1-ąją antrus metus iš eilės įvyks „Komoda“ – mados renginys, kuriame 14 kylančių dizainerių iš Lietuvos ir užsienio pristatys savo kolekcijas.

Tą pačią dieną bus galima apsilankyti Kauno menininkų namuose, kuriuose įvyks atvira psichodinaminės terapijos simuliacija pavadinimu „Gilyn“.

Liepos 2-ąją Vienybės aikštėje išvysime „Gamers City Battle“ – didžiausią gatvės šokių kovų turnyrą Lietuvos istorijoje. Jame teisėjaus bei pasirodys didžiausios gatvės šokio žvaigždės Europoje: Salah (Prancūzija), Kleju (Lenkija), Mechanikool (Jungtinė Karalystė), Frankie J (Jungtinė Karalystė) ir Bagsy (Jungtinė Karalystė).

Vienas įdomiausių projektų tęsis nuo birželio 30 d. iki pat liepos 3 d. – NFT hakatonas „NFThon Kaunas“. Tai bus pirmasis fizinis NFT hakatonas Lietuvoje, kuriame 30 atrinktų dalyvių iš Lietuvos ir visos Europos sukurs 10 NFT kūrinių.

Viso festivalio metu veiks net keletas skirtingų renginių.

Paveikslų ir istorijų parodoje „Apmąstymai“ bus galima pažvelgti į laisvės atėmimo bausmę atlikusių žmonių išgyvenimus, kuriuos dailės mokyklos mokiniai interpretuos piešdami ant drobės.

„Parko“ galerijoje veiks gyvoji „Homo kaunensis“ (lt. Kauno žmogus) paroda. Čia tiek profesionalai, tiek mėgėjai galės pasidalinti savo sukurtais portretais ar autoportretais.

Šiuolaikinio miesto festivalio „Audra“ programa nuolat pildysis ir plėsis. Ją kartu su „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ bendromis jėgomis kuria jaunimo organizacija VšĮ „Kylantis Kaunas“, VšĮ „Freimas“ bei naktinio klubo „Lizdas“ komanda. Prie festivalio renginių prisideda ne tik tokios ilgametės institucijos kaip Pažaislio muzikos festivalis ar Kauno miesto kamerinis teatras, bet ir įvairūs partneriai iš Graikijos, Serbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Estijos, Suomijos ir kitų Europos šalių.

Fotografijų autoriai: A. Aleksandravičius ir M. Plepys.

„Kaunas 2022“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content