Geri darbai nelieka nepastebėti: apdovanojimų „Kaunas visiems“ laureatams – padėkos už drauge kuriamą visiems prieinamą miestą

Kaunas trečius metus tęsia tradiciją įvertinti ir pagerbti socialiai atsakingus verslus, organizacijas bei asmenybes, kurių dėka mažinama socialinė atskirtis ir puoselėjama draugiška aplinka mieste visiems be išimties. Šią savaitę įteikti simboliniai akcijos „Kaunas visiems“ apdovanojimai, kuriais įvertinta bendrovė „Rimi“, Kauno „Akropolis“ ir Lietuvos sporto universitetas.

„Nors visos trys laureatų nominacijos skirtingos, bet juos vienija bendras tikslas – socialinė atsakomybė ir bendrystės kūrimas. Kiekviena iniciatyva, atkreipianti dėmesį į negalios paliestų žmonių kasdienybę ir prisidedanti prie jų poreikių, verta didžiausios pagarbos. Todėl miestas turi žemai nusilenkti visiems, kurie be papildomų prašymų ar motyvacijos patys savarankiškai prisideda, kad Kaune kiekvienam žmogui būtų patogu dirbti, mokytis ir tiesiog gera gyventi“, – teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Atvira ir svetinga aplinka

„Metų vietos“ laureatu be didesnės konkurencijos paskelbtas Kauno „Akropolis“. Populiarus prekybos ir pramogų centras įvertintas ne vien už maksimaliai žmonėms su negalia pritaikytą bei patogią aplinką. Dar svarbesniu kriterijumi tapo šios organizacijos atvirumas, svetingai priimant į savo erdves įvairias socialines iniciatyvas ir veiklas.

„Nuolat ieškome galimybių kurti prasmingus projektus, prisidėti prie teigiamų pokyčių visuomenėje bei padėti tiems, kam to labiausiai reikia. Tai itin svarbi mūsų veiklos dalis, kuriai skiriame daug dėmesio – ne tik prieš šventes, bet visus metus. Džiaugiamės, kad prie mūsų socialinių iniciatyvų noriai prisideda darbuotojai ir partneriai. Tokia sinergija leidžia nuveikti ženkliai daugiau“, – dalinasi Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

PC „Akropolis“ remia ne pelno siekiančias organizacijas „Caritas“, „Raudonos nosys“, „Raudonasis Kryžius“ ir kitas, taip prisidėdami prie jų įgyvendinamų kilnių veiklų.

Integracija į darbo rinką

„Metų verslo“ kategorijoje apdovanojimas pelnytai skirtas UAB „Rimi“, 2021-aisiais be valstybės paramos įdarbinusiai daugiausiai negalią turinčių asmenų Kaune.

„Neįgaliųjų integracija – vienas didžiausių strateginių prioritetų, kurio nuosekliai laikomės stiprindami įvairovę mūsų organizacijoje. Ji atneša didelės pridėtinės vertės tiek į nuolatinį tobulėjimą orientuotam verslui, tiek visuomenei. Įdarbindami žmones, pirmiausia, vertiname motyvaciją ir norą. Šie kriterijai taikomi visiems, nepriklausomai nuo jų fizinių ar kitų ypatumų“, – sako „Rimi“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė.

Pasak jos, įdarbinant negalios paliestus žmones ir siekiant atliepti jų specialius poreikius, bendrovė nuolat bendradarbiauja su įvairiomis valstybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, vadovaujasi darbuotojų grįžtamuoju ryšiu.

Įkvepiantis akademinis pavyzdys

„Metų iniciatyvos“ nominacijoje ryškiausiai pasižymėjo Lietuvos sporto universitetas. Čia sudarytos palankios sąlygos studijuoti, dėstyti bei dalyvauti sporto veiklų projektuose, pritaikytuose įvairios negalios paliestiems žmonėms.

„Mokslo organizacija privalo būti pavyzdžiu rūpinantis kitais ir, nepriklausomai nuo žmonių negalios ar socialinės atskirties, sudaryti vienodas galimybes tapti universiteto bendruomenės nariais: dėstytojais, studentais, mokslininkais, neakademiniais darbuotojais. Pastebime didžiulį sportinį ir mokslinį potencialą. Suvokiame, kiek daug netektume, jei nebūtų visiems vienodų sąlygų atsiskleisti ir efektyviai veikti“, – kalbėjo Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė.

Universitete veikia neįgaliųjų rekreacijos ir sporto klubas, visiems pritaikyta biblioteka su brailio rašto spausdintuvu ir tekstų didintoju, galimas paskaitų vertimas kurtiesiems. Paslaugos teikiamos ne tik LSU bendruomenės nariams, bet ir visiems miestiečiams.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content