Trys Kauno socialinių paslaugų įstaigos Naujuosius pasitiko su naują kokybės standartą žyminčiu sertifikatu

Gruodžio pabaigoje 3 Kauno miesto socialinių paslaugų įstaigos sulaukė solidaus pripažinimo – tarptautinių EQUASS (ang. The European Quality in Social Services) sertifikatų. Jie įteikti Kauno Panemunės socialinės globos namams, Negalią turinčių asmenų centrui „Korys“ ir Kauno miesto socialinių paslaugų centrui už teikiamų paslaugų kokybės atitikimą europiniams standartams.

Europinis kokybės standartas

„Specialistų kompetencijų didinimas bei paslaugų kokybės gerinimas – nuolatinis procesas, tačiau visuomet smagu, kad pokyčiai matomi, o paslaugos tampa patrauklesnės ir kokybiškesnės. 

Net neabejoju, kad Panemunės socialinės globos namams, Negalią turinčių asmenų centrui „Korys“ ir Kauno miesto socialinių paslaugų centrui įteikti sertifikatai yra ženklas, jog organizacijos juda teisinga kryptimi ir kokybiškai atliepia realius paslaugų gavėjų poreikius“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytė.

Pasak J. Baltaduonytės, į EQUASS kokybės sertifikatą pretenduojanti organizacija privalo atnaujinti dokumentus ir įstaigos veikimo algoritmus, kad jie atitiktų europinius standartus. Paslaugų rezultatai nuolat matuojami ir pagal gautą informaciją atitinkamai tobulinami. Pusantrų metų trunkantis procesas vertinamas auditorių, atsižvelgiant į grįžtamąjį ryšį iš paslaugų gavėjų, darbuotojų bei vadovų, veiklos stebėseną ir dokumentų tikrinimą.

Sertifikatas suteikiamas trejiems metams. Kokybės standartą gavusios organizacijos įsipareigoja kasmet teikti ataskaitas apie veiklos efektyvumą, pažangą ir plėtrą. Jų veiklą prižiūri EQUASS apdovanojimų komitetas, tarptautinis įvairių Europos socialinio sektoriaus suinteresuotųjų šalių konsorciumas.

Poreikius atliepiančios paslaugos

Kauno įstaigoms naujus kokybės standartą žyminčius sertifikatus įteikė Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė ir EQUASS projekto vadovė Tatjana Ulbinienė. 

Pasak jų, EQUASS Standartas žymi, kad Panemunės socialinės globos namai, Negalią turinčių asmenų centras „Korys“  ir Kauno miesto socialinių paslaugų centras yra augančios ir savo komandas stiprinančios organizacijos, gebančios užtikrinti žmonėms orią kasdienybę bei siekiančios nuolat gerinti jų gyvenimo kokybę. Tai svarbus pasiekimas ne tik rūpinantis paslaugų plėtra, bet ir jų kokybe.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų pastangos buvo pastebėtos ir įvertintos. Labai tikime, kad gautas sertifikatas bus ne tik įvertinimas, bet ir paskata toliau tobulėti bei daryti viską, ką galime geriausiai dėl mūsų lankytojų“, – kalbėjo negalią turinčių asmenų centro „Korys“ direktorė Diana Skemundrienė.

Jai antrino ir Kauno Panemunės socialinės globos namų vadovė Silvija Gružauskienė: „Esame dėkingi visai globos namų bendruomenei – darbuotojams, paslaugų gavėjams ir jų artimiesiems, o taip pat mūsų finansuotojui – Kauno miesto savivaldybei bei partneriams už ilgą ir sistemingą darbą įgyvendinant šį tikslą.“

Kauno miesto socialinių paslaugų centro direktorė Roberta Moriečienė pabrėžė, kad pokyčiai nebūtų įmanomi be kiekvieno darbuotojo asmeninio indėlio ir susitelkimo, atsakingumo, aktyvaus įsitraukimo ir bendradarbiavimo diegiant naujoves.

Kvietimas tobulėti

Šiuo metu EQUASS kokybės sertifikatai iš viso įteikti 80 šalies organizacijų, įstaigų. Jose darbuojasi apie 3 tūkstančius specialistų, o paslaugas gauna apie 10 tūkstančių asmenų. 

Planuojama, kad projekte dalyvaus apie 120 įstaigų, kurios tobulins teikiamų paslaugų kokybę, darbuotojų kvalifikaciją ir turės galimybę įgyti EQUASS sertifikatą, patvirtinantį, kad organizacija siekia daugiau nei vien tik teikti kokybiškas paslaugas. Jos turės galimybę įsitraukti į išorinį savo paslaugų vertinimą Europos lygmenyje. 

EQUASS iniciatyva siekiama socialinių paslaugų sektoriaus plėtros, skatinant jų teikėjus gerinti kokybę, nuolat tobulėti, mokytis ir vystytis, kad vartotojams visoje Europoje būtų užtikrinamas kokybiškas ir jų poreikius atitinkantis aptarnavimas. 

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Jį įgyvendina Valakupių reabilitacijos centras.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content