Kaunas sveikina Vilnių su artėjančiu gimtadieniu: 699 skanios dovanos ir kvietimas į Pre-Party Europos kultūros sostinėje

Tradicijos tęsiasi – 699-ąjį miesto gimtadienį pasitinkantys vilniečiai ir vėl sulauks originalios dovanos iš Kauno. Tokia proga neįsivaizduojama be torto, tad šįkart kauniečiai simboliškai ruošia 699 saldžias staigmenas, o po vaišių kviečia sostinės gyventojus į svečius – šventiniam Pre-Party vakarėliui jau šį savaitgalį. Europos kultūros sostinės titulą oficialiai perimantis Kaunas sausio 21–23 dienomis didžiuoju atidarymo šou „Sukilimas“ ir plačia renginių programa skelbs pradžią visų metų kultūros maratonui.

Šventės pradžiai – vaišės

Vilniaus gimimo diena minima sausio 25-ąją. Ta proga sostinė ruošia įspūdingą šviesų festivalį, o Kaunas siūlo pradėti švęsti dar anksčiau. Apie tai skelbia ir pirmadienio rytą į reklaminius stendus Vilniaus gatvėse nugulę sveikinimo atvirukai bei šventiniai kvietimai su prierašu #SveikinaKaunas.

Pirmiausia Europos kultūros sostinė siūlo sustiprinti šventinę nuotaiką vaišėmis sausio 21–23 dienomis vienoje iš Vilniaus „Caffeine“ kavinių (Vilniaus g. 17).

Vilniečiai kviečiami pasigardžiuoti keksiukais – 699 skanėstai simbolizuoja šiųmetę sostinės gimtadienio sukaktį, o pats desertas – Kauną Europos kultūros sostinę (KEKS). Kavinės lankytojams tereikia ištarti slaptažodį „Su gimtadieniu, Vilniau!“ ir pateikti baristai galimybių pasą.

Išsami informacija apie šventinius gimtadienio pasiūlymus ir Vilniaus gimtadienio Pre-Party Kaune skelbiama specialioje interneto svetainėje: dovana.kaunas.lt.

2022-ųjų kultūros maratonas

Kaunas nusiteikęs skaniausiu KEKS‘u dalintis ištisus metus – ateinantį savaitgalį startuoja ilgas kultūros maratonas. Per 2022-uosius iš viso suplanuota 40 festivalių, virš 60 parodų, 250 scenos meno renginių ir per 250 koncertų.

Vien tik per Europos kultūros sostinės atidarymą, sausio 21–23 dienomis, Kauno mieste ir rajone atveriama šimtas renginių bei parodų ekspozicijų. Jie aprėps daugiau kaip 800 Lietuvos ir užsienio menininkų bei atlikėjų, 30 programos dalių ir net 50 skirtingų lokacijų.

Ryškiausi savaitgalio akcentai: tarptautinė paroda „MagiC Carpets Landed“, pasirodymas „Šviesos ratai“, Yoko Ono instaliacija „Ex It“, skulptūrų paroda „Kauno žvėries brolija“ ir, žinoma, didysis Kaunas 2022 atidarymo šou „Sukilimas“. Pastarasis vyks šeštadienį (sausio 22 d.), nuo 19.30 val. prie „Žalgirio“ arenos (būtina išankstinė nemokama žiūrovų registracija platformoje bilietai.lt su kodu KAUNAS2022).

Visa savaitgalio renginių programa skelbiama internete: kaunas2022.eu, o norintiems nepraleisti aktualiausių naujienų rekomenduojama parsisiųsti mobiliąją programėlę „Kaunas 2022“.

Specialūs pasiūlymai svečiams

Partneriai pasirūpino, kad svečių atvykimas iš Vilniaus būtų kuo patogesnis. Keleivių vežėjai „Kautra“ paruošė 30 proc. nuolaidą, sausio 21–23 dienomis perkant autobusų bilietus internetu (nuolaidų kodas: sugimtadieniuvilniau), o „CityBee“ dovana – kelionei į Kauną paskutiniai 25 kilometrai nemokamai.

Pre-Party vakarėlio dalyviai kviečiami neskubėti namo. Komfortiška nakvyne su pusryčiais pasirūpins viešbutis „Moxy“, siūlantis savaitgalio klientams ženklią nuolaidą.

Greta kultūrinių patirčių svečiai kviečiami patyrinėti ir iš naujo atrasti miestą naudojantis „It‘s Kaunastic“ maršrutais (kaunastika.lt), vedančiais per tarpukario modernizmo architektūros objektus bei gatvės meno galeriją po atviru dangumi.

Pagrindinė Senojo Žemyno scena

„Prieš penkerius metus pirmąkart garsiai pasveikinę Vilnių su gimtadieniu, tęsiame šią tradiciją ir toliau. Šiemet turime ypatingą progą – Kaunas išaugo ir tampa pagrindine Senojo Žemyno scena. Kaunas 2022 komanda drauge su menininkais, bendruomenėmis ir įvairiomis organizacijomis stipriai padirbėjo ruošdamiesi.

Dabar norisi tuo dalintis su visais, todėl kviečiame sostinės gyventojus atvykti ir aplankyti kitą – Europos kultūros sostinę. Tegul tai bus gera įžanga prieš artėjantį 699-tąjį jūsų miesto gimtadienį. Laikas pradėti švęsti“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, pridurdamas, kad Kaunas lauks svečių iš Vilniaus ir visos Lietuvos.

Graži tradicija išradingai sveikinti vilniečius su miesto gimtadieniu gimė 2017 metais. Sostinės gyventojai buvo kviečiami iš naujo atrasti pasikeitusį miestą, kauniečiai rengė ekskursijas, ruošė šventines vakarienes ir svetingai priėmė savo namuose. Netgi sukurtos unikaliai dekoruotos kojinės „Neišskiriama pora“, kad sostinės gyventojai visuomet jaustųsi viena koja esantys Kaune.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content