Kauno miesto sveikatos priežiūros įstaigų darbas ilgąjį savaitgalį

Pirminės sveikatos priežiūros paslaugos bei medikų konsultacijos kauniečiams bus prieinamos visą ilgąjį savaitgalį. Pirmosiomis lapkričio dienomis dirbs kelios įstaigos, taip pat ir COVID-19 tyrimus gyventojams atliekantis Kauno mobilusis patikrų punktas. Pacientus su šeimos gydytojo siuntimais priims Karščiavimo klinika. Vakcinavimo centrai visų norinčiųjų pasiskiepyti lauks nuo lapkričio 3-iosios.

Profilaktika ir patikros

„Svarbu, kad visi gyventojai būtinąsias paslaugas bei konsultacijas gautų kuo skubiau, todėl jos nenutrūks ir ilgąjį savaitgalį, Visų Šventųjų dieną ir per Vėlines. Kauniečius ir per artimiausius laisvadienius aptarnaus kelios privačios įstaigos, mobilusis testavimo punktas ir Kauno karščiavimo klinika. 

Gausios organizuotų ir atsidavusių specialistų pajėgos pasiruošusios padėti gyventojams, todėl prašome visų elgtis atsakingai ir saugoti save bei aplinkinius“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė.

Spalio 30–lapkričio 2 dienomis Kauno miesto poliklinikos personalas pilnu tempu dirbs Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įsikūriusiame mobiliajame testavimo punkte. Čia nuo 8 iki 20 val. bus priimami visi kauniečiai, užsiregistravę internetu 1808.lt ar per Koronos karštąją liniją telefonu 1808.

Medikų personalas taip pat aptarnaus šeimos gydytojų užregistruotus pacientus Karščiavimo klinikoje (A. Juozapavičiaus pr. 72). Čia registruojami karščiuojantys (37,3 laipsniai ir daugiau) bei jaučiantys bent vieną iš viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų: šaltkrėtį, kosulį, gerklės skausmą, pasunkėjusį kvėpavimą. 

Kauno miesto poliklinikos mobili komanda paslaugas į namus teiks ir koronavirusine infekcija sergantiems asmenims. 

Pirminės ambulatorinės paslaugos

Gyventojams taip pat bus tiesiogiai prieinamos pirminės ambulatorinės sveikatos priežiūros paslaugos pas šeimos gydytojus. Visi prie Kauno miesto sveikatos priežiūros įstaigų prisirašę gyventojai nuo 9 iki 13  val. galės kreiptis į šias įstaigas: 

  • spalio 30–31 dienomis – „Saulės šeimos medicinos centre“ (Taikos pr. 51). Registracija telefonu 837 40 01 11 (paskambinus būtina pasirinkti skaičių „1“, kad sujungtų su padaliniu);
  • lapkričio 1 dieną – klinikoje „InMedica“ (Baltų pr. 7A, registruotis vizitui telefonu  837 33 73 47);
  • lapkričio 2-ąją – šeimos klinika „Vita longa“ (Raudondvario pl. 164, išankstinė registracija tel. 837 33 78 70).

Nuotolines konsultacijas nuo 13 iki 17 val. visiems kauniečiams taip pat teiks 4 klinikų specialistai: 

  • spalio 30 dieną  – „Bendrosios medicinos praktika“, tel. 8 620 33 383;
  • spalio 31 dieną – „Auki sveikas“, tel. 8 615 33 730;
  • lapkričio 1 dieną – „Sveikatos ratas“, tel. 8 608 96 452;
  • lapkričio 2 dieną  „Signata“, tel. 8 635 55 554.

Vakcinavimo centrai gyventojus nuo COVID-19 toliau skiepys jau lapkričio 3 d.

Visos 24 skiepijimo lokacijos Kaune, jų turimos vakcinos bei kontaktai išankstinei registracijai skelbiami ir nuolat atnaujinami internete: svarbu.kaunas.lt.


Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content