Kauniečių sukurtą platformą naudoja klientai nuo Peru iki Tanzanijos

Prieš trejus metus susibūrusi programinės įrangos kūrėjų komanda pasivadino egzotiško gyvūno vamzdžiadančio – aardvark – vardu ir labai sparčiai įsiveržė į pasaulinės rinkos lyderių gretas, pasiūlę efektyvias ir saugias lošimų valdymo sistemas. Kaip sako patys „Aardvark Technologies“ įkūrėjai, nors konkurencija yra didelė, tačiau aukščiausio lygio profesionalų komanda leido sukurti itin konkurencingą produktą ir gana greitai užimti tvirtas pozicijas rinkoje. Pradėję kurti platformą keliese, „Aardvark Technologies“ netrukus išaugo ir artimiausioje ateityje planuoja augti dar bent dvigubai. 

Įkvėpė išsami industrijos analizė

„Idėja kurti platformą – programinę įrangą, skirtą įvairių lažybų valdymo sistemų administravimui realiu laiku, kilo matant industriją iš vidaus: turėjome progos įsitikinti, kad daugumos techninių problemų programinės įrangos kūrėjai negeba išspręsti. Pavyzdžiui, tokių kaip sukčiavimo prevencija, strigimai, duomenų stygius ar nepakankamas skaidrumas. Todėl nusprendėme susiburti į komandą ir sukurti tokį produktą, kuris duotų tai, ko negali konkurentai, akimirksniu įsiskverbtų į rinką ir joje įsitvirtintų,“ – pasakoja vienas iš „Aardvark Technologies“ įkūrėjų, direktorius Simas Denisovas.

Kad idėja buvo taikli, o jos įgyvendinimas tinkamas, šiandien liudija platus klientų tinklas – nuo Pietų Afrikos iki Jamaikos ir nuo Trinidado iki Tanzanijos.

Naudodamiesi „Aardvark“ platformos individualizuota paskyra, klientai gali realiu laiku analizuoti duomenis bei efektyviai ir paprastai valdyti lošimų procesus. Esamas organizacijų sistemas ir duomenų srautus apjungianti architektūra leidžia sėkmingai reaguoti į sparčiai augančių rinkų pokyčius ir priimti optimalius sprendimus siekiant patenkinti nuolat besikeičiančius klientų poreikius. Tiek vykdantiems veiklą lažybų punktuose, tiek internetinėje erdvėje.

„Mes konkuruojame tarptautiniu mastu su kompanijomis iš viso pasaulio. Bet konkurencingumas yra vienas esminių mūsų įmonės DNR elementų, tad su malonumu varžomės su tech milžinais. Kuo aršesnė konkurencija – tuo daugiau motyvacijos mums dar greičiau augti ir tobulėti,“ – sako vykdantysis vadovas Žilvinas Vainauskas.

Žvilgsnis į tarptautines rinkas

Kaip pabrėžia kompanijos įkūrėjai, nuo pat įsikūrimo „Aardvark Technologies“ buvo iš esmės tarptautinė kompanija. Dėmesį sutelkus į užsienio rinką, įmonės sukurti programiniai sprendimai sulaukė didelės paklausos tokiose šalyse kaip Pietų Afrikos Respublika, Gana, Tanzanija, Jamaika ar Peru. Technologiniais sprendimais „Aardvark Technologies“ šiai dienai aprūpina ir didžiąją dalį lošimų rinkoje veikiančių Lietuvos kompanijų.

Kita vertus, dirbant su klientais iš labai skirtingų kultūrų, nuolat iškyla papildomų sąlygų, dėl kurių tenka atlikti produktų modifikacijas bei adaptacijas – o tai reiškia, kad tuo turi pasirūpinti ir sprendimus įgyvendinti vis daugiau žmonių.

„Matant dabartinį augimą akivaizdu, kad labai greitai mūsų komanda augs du ar net tris kartus – tiek, kiek atrasime talentų į mūsų siūlomas pozicijas,“ – sako žmogiškųjų išteklių vadovė Akvilė Kamarovaitė-Molė.

Įdomu tai, kad produkto kūrėjai – kompanijos širdis – yra iš Kauno. Tad sprendžiant, kur įsikurti, abejonių nekilo: vienas iš biurų privalo būti Kaune. Įtaką sprendimui taip pat lėmė gerai išvystyta miesto infrastruktūra, puiki biuro erdvių pasiūla bei mieste veikiančių tarptautinę reputaciją turinčių aukštųjų mokyklų tinklas. Pasak kompanijos atstovų, Kaunas išties gali didžiuotis kvalifikuotais programinės įrangos specialistais, kurių poreikis šiuo metu didžiulis, ir ne tik Lietuvoje.

Patraukia lanksčiu požiūriu ir laisve kurti

Šiuo metu jaukiuose „Aardvark Technologies“ Kauno ir Vilniaus biuruose dirba pusšimtis aukščiausio lygio frontend ir backend programuotojų, DevOps ir QA inžinierių bei visą parą veikiantis klientų aptarnavimo skyrius.

„Prie mūsų komandos prisijungti kviečiame žmones iš visos Lietuvos – visai nebūtina keltis į Kauną ar Vilnių ir dirbti biure. Mūsų lankstus požiūris į darbo laiką ir nuolatinis darbuotojų  skatinimas profesionaliai tobulėti dalyvaujant mokymuose, kursuose bei tarptautinėse konferencijose, yra tai, dėl ko esame vertinami kaip patrauklus darbdavys. Manome, kad mums pavyko sukurti tokią organizacinę kultūrą, kurioje mėgaujamasi atliekamu darbu ir profesionaliai tobulėjama. Vykdome pasaulinio masto projektus, mokomės iš genialiausių kolegų – taip pat pristatome vieni kitiems savo verslo idėjas bei jas toliau vystome. Turime absoliučią laisvę kurti, tyrinėti ir išrasti – būti tikraisiais savo srities programinės įrangos pionieriais,“ – sako Simas Denisovas.

Dairydamiesi talentingų IT žmonių, galinčių sustiprinti kompanijos pajėgas, spalio 27 d. „Aardvark Technologies“ dalyvaus nuotolinėse KTU karjeros dienose „KTU Wanted“.

„Nekantraujame susitikti su smalsiais būsimaisiais kolegomis, norinčiais pradėti karjerą kaip programinės įrangos kūrėjai. Kviečiame visus, besidominčius ar planuojančius sieti karjerą su Go, JavaScript, Vue.js, AngularJS ar React programavimo kalbomis. Norinčius daugiau sužinoti, ką ir kaip kuriame ar pažinti mūsų kompanijos kultūrą, kviečiu drąsiai rašyti [email protected] ar užsukti į mūsų biurus,“ – kviečia Akvilė Kamarovaitė-Molė.

 

VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content