Jubiliejinis Konstitucijos egzaminas: kauniečiai kviečiami pasitikrinti savo žinias

Spalio 25 d. vyks jubiliejinis 15-asis Konstitucijos egzaminas. Teisingumo ministerija prie šios iniciatyvos kviečia jungtis visus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius, nes tai puiki proga ne pasitikrinti savo teisines žinias, pagrindinio šalies įstatymo išmanymą, bet ir prisidėti prie mūsų šalies teisinio pamato bei bendruomeniškumo stiprinimo.

Spalio 25-ąją, minint Konstitucijos dieną, visi Kauno miesto ir rajono gyventojai yra kviečiami laikyti Konstitucijos egzaminą. Visuotinė teisinių žinių patikrinimo iniciatyva, atsižvelgiant į Covid-19 pandemijos iššūkius, vyks virtualioje erdvėje – interneto svetainėje konstitucijosegzaminas.lt.

Šiuo metu čia vyksta registracija ir galima treniruotis prieš didįjį žinių patikrinimą. Dalyviai prisijungti prie egzamino galės nuo 9 iki 13 val. Užduočių atlikimui bus skirtos 45 minutės. Viso šį egzaminą sudaro uždari testo ir vienas atviras klausimai. Pasak teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos, šiemet Konstitucijos egzaminas bus draugiškesnis vartotojui, labiau pritaikytas žmonėms su negalia, geriau pasiekiamas bausmių vykdymo įstaigose esantiems žmonėms, o taip pat aktyviai kviečiami įsitraukti svetur gyvenantys lietuviai.

„Konstitucijos egzaminas įprasmina gražią tradiciją, kai smalsi, aktyvi, pilietiška visuomenė priimdama šį teisinio švietimo iššūkį prisideda prie mūsų valstybės demokratinių vertybių įtvirtinimo, jos teisinio pamato stiprinimo.

Kviečiu visus šiemet aktyviai dalyvauti jubiliejiniame Konstitucijos egzamine, nes kiekvieno Jūsų prisidėjimas liudija, kad esame neabejingi ne tik savo šalies raidai, bet ir kiekvieno žmogaus laisvių ir teisių puoselėjimui“, – sako teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Kartu su Teisingumo ministerija visus Lietuvos piliečius, kurie nori dar geriau išmanyti Konstituciją, išbandyti savo jėgas žinių patikrinime, šiemet kviečia ir projekto globėjas Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Geriausiai egzaminą išlaikiusių gyventojų laukia specialus Prezidento įsteigtas prizas bei Teisingumo ministerijos prizai.

Per keturiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias pasitikrino apie 400 tūkst. žmonių – maždaug kas 7 Lietuvos pilietis.

LR Teisingumo ministerijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content