Dėl sustiprinto daugiabučių namų laiptinių valymo ir dezinfekcijos

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas rekomenduoja sustiprinti daugiabučių namų laiptinių valymą ir dezinfekciją, ragindamas mieste esančias administruojančias įmones ar namo bendrijas imtis priemonių dėl tolesnės COVID-19 ligos plitimo grėsmės.

Daugiabučių namų valdytojams būtina atlikti sanitarijos ir higienos reikalavimus užtikrinančius darbus, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktomis rekomendacijomis: https://sam.lrv.lt/lt/koronavirusas/informacija-visuomenei/rekomendacijos.

Imtis papildomų saugumo priemonių raginama tebesitęsiant valstybės lygio ekstremaliajai situacijai visoje šalyje dėl koronaviruso infekcijos plitimo grėsmės. 2021 m. rugpjūčio 31 d. duomenimis, iš 29 šiuo metu registruotų aktyvių COVID-19 ligos protrūkių Kauno apskrityje, net 18 – po kelis atvejus nustatyta mieste esančiose įvairiose įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Tačiau nerimą kelia tai, kad iš šiuo metu Kaune daugiau kaip 54 proc. atvejų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. Net 20 proc. nustatytų atvejų susirgimai sparčiai išplitę – jie diagnozuojami įvairių miesto mikrorajonų daugiabučių gyventojams. Po vieną, tris susirgimo atvejus nustatyta net 223 daugiabučiuose, išsidėsčiusiuose įvairiuose Kauno miesto teritorijose.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento inf.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content