Skiepų autobusų stotelės: rugsėjo 20–25 dienomis

Šąlant orams ir sparčiai augant užsikrėtimų COVID-19 atvejams, kviečiame pasinaudoti paskutine galimybe pasiskiepyti „vakcibuse“. Rugsėjo 20–25 dienomis vienas autobusas kursuos Centro, Panemunės, Žaliakalnio, Šilainių, Kalniečių ir Dainavos mikrorajonuose. Antrasis mobilaus vakcinavimo centras vyks į Kauno mokyklas, kurių bendruomenės išreiškė norą vakcinuotis. 

„Vakcibusų“ maršrutai

Rugsėjo 20–25 dienomis „vakcibusuose“ medikai turės „Vaxzevria“ arba „Comirnaty“ vakcinas. Šiomis dienomis numatyti sustojimai skirtingose miesto vietose:

Rugsėjo 20 d. | nuo 15 iki 19 val. | P. Lukšio g. 60, prekybos centro „IKI“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 21 d. | nuo 12 iki 18 val. | Laisvės al., prieš Muzikinį sodelį

Rugsėjo 21  d. | nuo 9 iki 12 val. | Vaidoto g. 115, Panemunės seniūnija

Rugsėjo 22 d. | nuo 15 iki 19 val. | Savanorių pr. 315, prekybos centro  „LIDL“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 23 d. | nuo 15 iki 19 val. | Baltų pr. 10, prekybos centro „LIDL“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 24 d. | nuo 12 iki 18 val. | Laisvės al., prieš Muzikinį sodelį

Rugsėjo 25 d. | nuo 9 iki 16 val. |  Prekybos miestelis  „Urmas“

Į „vakcibusus“ atvykstantiems gyventojams išankstinė registracija nereikalinga, tačiau su savimi būtina turėti asmens tapatybės kortelę.

Primename, kad jums tinkamu laiku galite apsilankyti ir vakcinavimo centre, esančiame Ledo rūmuose. Pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 15 val. priimami visi gyventojai su išankstine registracija, o nuo 15 val. skiepijami visi asmenys – tiek su išankstine registracija, tiek ir be jos. Registruotis galite: https://vakcinavimas.kaunas.lt/.

Vakcinavimas švietimo įstaigose

Iš daugiau nei pusšimčio Kauno mieste veikiančių ugdymo įstaigų, beveik 500 asmenims išreiškus norą įgyti imunitetą nuo COVID-19, mobilios vakcinavimo pajėgos nuo kitos savaitės pradės skiepijimą mokyklose. Profesionalūs medikai vakcinuos visus norinčius švietimo darbuotojus, mokinius ar jų tėvelius.

Nepilnamečiai, 12–16 amžiaus, vaikai skiepytis turės atvykti su vienu iš tėvų arba globėjų. Paaugliai nuo 16 metų gali savarankiškai nuspręsti, ar nori vakcinuotis. Vaikai ir paaugliai skiepijami viena iš „Spikevax“ („Moderna“) ar „Comirnaty“ („Pfizer-BioNTech“) gamintojų vakcinų.

Revakcinacija trečiuoju skiepu

Nuo šiol dalis  gyventojų gali revakcinuotis trečiuoju skiepu. Prioriteto tvarka skiepytis kviečiami sveikatos sistemos, globos ir socialinių įstaigų darbuotojai bei 65 metų sulaukę ir vyresni senjorai. Jie bus skiepijami „Comirnaty“ („BionTech“ ir „Pfizer“) arba „Spikevax“ („Moderna“) vakcina.

Trečiąjį skiepą asmenys gali gauti praėjus ne mažiau kaip 180 dienų nuo antrosios vakcinos dozės, jei buvo paskiepyti „Comirnaty“, „Spikevax“ ar „Vaxzevria“ vakcinomis.

Gyventojai taip pat galės rinktis, ar skiepytis ta pačia, ar kito gamintojo sukurta vakcina. Vyresnio amžiaus asmenims, atsižvelgiant į lėtines ligas ar sveikatos būklę, dėl vakcinų pasirinkimo rekomenduojama pasitarti su savo šeimos gydytoju.

Asmenys, kurie priklauso prioritetinėms grupėms ir nori gauti trečiąjį skiepą, kviečiami registruotis per platformą vakcinavimas.kaunas.lt arba skambindami Karštąja linija 1808. Revakcinuotis rekomenduojama užsiregistravus iš anksto – tokiu būdu procesas užtruks trumpiau.

Revakcinacija galima ir  „vakcibusuose“, tačiau tai truks ilgiau. Skiepijantis personalas tikrins ne tik praėjusį laiko tarpą tarp COVID-19 skiepų,  asmens tapatybės, bet ir darbo pobūdį įrodančius dokumentus.

Nors „vakcibusų“ sezonas netrukus užsidarys, tačiau dar šio mėnesio pabaigoje bus paskelbtos privačios įstaigos, kuriose toliau vyks nemokamas gyventojų vakcinavimo procesas.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content