Skiepų autobusų stotelės: rugsėjo 13–18 dienomis

Kaune startuoja dalies gyventojų revakcinacija trečiuoju skiepu. Šiuo metu prioritetas teikiamas pirmose fronto linijose  dirbantiems sveikatos, globos ir socialinių įstaigų darbuotojams bei 65 metų ir vyresniems asmenims. Pirmų ar antrų vakcinų dozių dar negavę kauniečiai laukiami po miestą kursuojančiuose „vakcibusuose“ bei Ledo rūmų vakcinavimo centre.

„Vakcibusų“ maršrutai

Rugsėjo 13–18 dienomis „vakcibusuose“ medikai turės „Vaxzevria“ arba „Comirnaty“ vakcinas. Šiomis dienomis numatyti  8 sustojimai skirtingose miesto vietose:

Rugsėjo 13 d. | nuo 14 iki 18 val. | Didžioji g. 98, prekybos centro „IKI“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 14 d. | nuo 12 iki 18 val. | Laisvės al., prieš Muzikinį sodelį

Rugsėjo 15  d. | nuo 12 iki 18 val. | Prekybos centras „Akropolis“

Rugsėjo 15 d. | nuo 15 iki 19 val. | Raudondvario pl. 94B, prekybos centro  „Rimi“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 16 d. | nuo 15 iki 19 val. | Savanorių pr. 255, prekybos centro „Hyper Maxima“ stovėjimo aikštelė

Rugsėjo 16 d. | nuo 15 iki 19 val. | Prekybos centras „Savas“

Rugsėjo 17 d. | nuo 12 iki 19 val. |  Prekybos ir pramogų centras „Mega“

Rugsėjo 18 d. | nuo 9  iki 16 val. | Prekybos miestelis  „Urmas“

Į  „vakcibusus“ atvykstantiems gyventojams išankstinė registracija nereikalinga, tačiau su savimi būtina turėti asmens tapatybės kortelę. Karštesnėmis dienomis rekomenduojama turėti buteliuką vandens, o lietingomis – nepamiršti skėčio.

Primename, kad jums tinkamu laiku galite apsilankyti ir vakcinavimo centre, esančiame Ledo rūmuose. Pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 15 val. priimami visi gyventojai su išankstine registracija, o nuo 15 val. skiepijami visi asmenys – tiek su išankstine registracija, tiek ir be jos. Registruotis galite: https://vakcinavimas.kaunas.lt/.

Revakcinacija trečiuoju skiepu

Nuo šiol dalis  gyventojų gali revakcinuotis trečiuoju skiepu. Prioriteto tvarka skiepytis kviečiami sveikatos sistemos, globos ir socialinių įstaigų darbuotojai bei 65 metų sulaukę ir vyresni senjorai. Jie bus skiepijami „Comirnaty“ („BionTech“ ir „Pfizer“) arba „Spikevax“ („Moderna“) vakcina.

Trečiąjį skiepą asmenys gali gauti praėjus ne mažiau kaip 180 dienų nuo antrosios vakcinos dozės, jei buvo paskiepyti „Comirnaty“, „Spikevax“ ar „Vaxzevria“ vakcinomis.

Gyventojai taip pat galės rinktis, ar skiepytis ta pačia, ar kito gamintojo sukurta vakcina. Vyresnio amžiaus asmenims, atsižvelgiant į lėtines ligas ar sveikatos būklę, dėl vakcinų pasirinkimo rekomenduojama pasitarti su savo šeimos gydytoju.

Asmenys, kurie priklauso prioritetinėms grupėms ir nori gauti trečiąjį skiepą, kviečiami registruotis per platformą vakcinavimas.kaunas.lt arba skambindami Karštąja linija 1808. Revakcinuotis rekomenduojama užsiregistravus iš anksto – tokiu būdu procesas užtruks trumpiau.

Revakcinacija galima ir  „vakcibusuose“, tačiau tai truks ilgiau. Skiepijantis personalas tikrins ne tik praėjusį laiko tarpą tarp COVID-19 skiepų,  asmens tapatybės, bet ir darbo pobūdį įrodančius dokumentus.

Skiepytis – mūsų atsakomybė

Augantys užsikrėtimų koronavirusu skaičiai neleidžia atsipalaiduoti ir ragina dar labiau rūpintis savo sveikata. Kviečiame kontaktiniu būdu besimokančius mokinius, švietimo įstaigų ir kitų įmonių darbuotojus likti atsakingais bei pasiskiepyti, kad kuo greičiau įgytume imunitetą. Nors švietimo įstaigos laikosi visų rekomendacijų, o įmonės taip pat stengiasi maksimaliai užtikrinti darbuotojų bei klientų saugumą, tačiau apsisaugoti – kiekvieno mūsų pareiga.

Primename, kad nepilnamečiai, 12–16 amžiaus vaikai ir paaugliai, į mobilų arba Ledo rūmų vakcinavimo centrą turi atvykti su tėvais ar globėjais. Jie gali pasiskiepyti „Spikevax“ („Moderna“) ir „Comirnaty“ („Pfizer-BioNTech“) vakcinomis.

Įmonės raginame pasinaudoti proga paskiepyti savo darbuotojus be eilių. Vakcinavimą organizuoti norintys verslai gali kreiptis elektroniniu paštu [email protected], nurodant skiepytis pageidaujančių darbuotojų skaičių, įmonės pavadinimą bei lokaciją.  Skiepų autobusas į miesto įmones vyksta reguliariai – pirmadieniais, antradieniais ir penktadieniais.

Turėdami šią informaciją, Kauno miesto poliklinikos medikai ir vakcinavimo maršrutus koordinuojantys savivaldybės specialistai susisieks su atsakingais įmonių atstovais dėl detalių – darbuotojų pageidaujamų vakcinų, patogaus apsilankymo laiko ir datos, padalinių skaičiaus ir kitų klausimų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content