Šeštadienį Kaune – neeilinė futbolo fiesta vaikams: Nyderlandų rinktinės žvaigždžių pamokos ir pažintis su NATO kariais

Šeštadienį Panemunėje, KTU inžinerijos licėjaus sporto aikštyne, dominuos oranžinė spalva. Nyderlandų Karalystės ambasada pristato futbolo šventę miesto moksleiviams bei dienos centrų auklėtiniams. Renginyje mažųjų kauniečių lauks sportiniai užsiėmimai su Nyderlandų futbolo asais bei edukacinės veiklos su NATO kariais apie šios tarptautinės organizacijos veiklą ir vertę.

Nuo treniruočių iki rungtynių

„Futbolas – ne tik žaidimas, bet ir prasmingas užsiėmimas, kuris suvienija ir moko dirbti komandoje. Dalindamiesi savo aistra futbolui norime skleisti žinią apie tai, kaip svarbu bendradarbiauti, išlikti fiziškai aktyviems ir mokytis vieniems iš kitų. Ši iniciatyva taip pat yra puikus būdas stiprinti Lietuvos bei Nyderlandų ryšius“, – mintimis dalijosi Nyderlandų ambasadorė Lietuvoje Bonnie Pascalle Evelyn Horbach.

Rugsėjo 11-ąją pirmą kartą Kaune rengiama futbolo šventė #Stronger2gether. Renginyje vaikų lauks sportinės užduotys ir gyva pažintis su profesionaliais Nyderlandų bei Lietuvos futbolininkais. Sportininkai mažiesiems aistruoliams surengs ir parodomąsias rungtynes.

Šventės programą savo dalyvavimu papildys ir Lietuvoje dislokuoti NATO kariai iš Nyderlandų. Mūsų šalies partneriai papasakos vaikams apie Aljanso veiklą, o specialiai parengtoje ekspozicijoje suteiks galimybę iš arti pažinti jų naudojamą techniką.

Sportinės ir pažintinės veiklos vyks prieš kelerius metus iš pagrindų atnaujintame KTU inžinerijos licėjaus sporto aikštyne (Vaidoto g. 11), turinčiame didžiausią – 540 kv. metrų ploto – dirbtinės dangos futbolo aikštę.

Tikslas – stiprinti tarpusavio ryšį

Šventė prasidės 11 val. ir tęsis visą popietę. Programoje numatytos veiklos apims aktyvius užsiėmimus, treniruotes ir futbolo turnyrą.

Renginį vainikuos Nyderlandų ir Lietuvos sporto žvaigždžių akistata. Joje susitiks vienas tituluočiausių mūsų šalies futbolininkų, Čempionų lygos laimėtojas Edgaras Jankauskas, ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės narys Darvydas Šernas ir komandai talkinsiantys šalies pramogų pasaulio atstovai.

Priešininkų pusėje – Liverpool FC, Everton, Real Sociedad klubuose žaidęs vartininkas Sander Westerveld, aktyvios Nyderlandų rinktinės žaidėjos Anouk Hoogendijk (sužaidusi daugiau kaip 100 rungtynių šalies rinktinėje), Dyanne Bito (sužaidusi 146 rungtynes šalies rinktinėje) ir Janneke Bijl bei krepšinio žvaigždės Henk Norel ir Rogier Jansen.

„Šiuo renginiu siekiame, kad Kauno moksleiviai ir vaikai iš dienos centrų turėtų galimybę įsitraukti į ugdančias, įdomias ir partnerystes skatinančias veiklas. Kauno ir Nyderlandų ambasados bendradarbiavimas tęsiasi jau ne vienerius metus, todėl tikime, kad ir ši futbolo šventė ateityje taps gražia tradicija“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Renginį organizuoja Nyderlandų Karalystės ambasada Vilniuje drauge su Nyderlandų futbolo federacija, Lietuvos partneriais „Futbolotreneris.lt“ bei Kauno miesto savivaldybe.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content