Kaune bus atnaujinamas Šilainių baseinas: numatyta dvigubai daugiau plaukimo takelių

Baltų prospekte esantis Kauno plaukimo mokyklos baseinas netolimoje ateityje sulauks didžiulių permainų. Ne vieną garsų atletą užauginusią ir daugybei sportininkų aukštumų siekti padėjusią sporto erdvę po rekonstrukcijos ketinama atverti 2023 metais. Architektai netrukus pradės pastato ir jo infrastruktūros projektavimo darbus.

Pokyčiai bus akivaizdūs

Planuojama, kad iš pagrindų atnaujintame baseine bus įrengti aštuoni 25 metrų ilgio ir 2 m gylio takeliai, seklesnis baseinas mažiesiems plaukikams, laisvalaikio zona. Taip pat dėmesys bus skiriamas persirengimo kambarių atnaujinimui ir visos kitos reikalingos infrastruktūros įrengimui.

„Šiuo metu Šilainių baseine yra 4 takai ir po atnaujinimo jų skaičius padvigubės, tad lankančių plaukimo treniruotes galės būti ženkliai daugiau. Naudotis atnaujintu objektu galės ir vietos gyventojai, tad galbūt šis objektas taps ir bendruomenės traukos centru, o teikiamos paslaugos bus įvairesnės,“ – pastebi Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Techninis rekonstrukcijos projektas turėtų būti paruoštas per kiek daugiau nei pusmetį, tad baseino rangos darbai galėtų prasidėti jau pirmoje 2022 metų pusėje.

Kauno plaukimo mokyklos baseinas „Šilainiai“

Kol bus rengiamas projektas ir ruošiamasi kapitaliniam remontui, vaikai gali mokytis plaukti kitose miesto sporto erdvėse, tarp jų – kauniečių pamėgtame Girstučio, sporto mokyklos „Startas“, Kauno plaukimo mokyklos „Dainava“ ir „Vilija“ baseinuose. Be to kitąmet vasarą duris atvers daugiafunkcis vandens sporto centras Nemuno saloje.

Dar daugiau galimybių gyventojams

Atnaujintame baseine bus galima ne tik mokytis plaukti ar leisti laisvalaikį. Takų žymėjimai, švieslentė, laiko apskaitos sistema atitiks Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos reikalavimus. Numatyta suprojektuoti garso sistemą varžyboms ir informavimui pastate.

Planuojama, kad rekonstruotas pastatas vienu metu talpins apie 250 lankytojų, o varžybų metu jas stebėti galės apie 150 žiūrovų, kurie galės patogiai sėdėti naujose tribūnose.

Baseine „Šilainiai“ bus įrengta ir sekli dviejų takų plaukimo erdvė mažiesiems, kurioje galbūt prasidės būsimų olimpiečių ar pasaulio čempionų sporto kelionė.

Kauno plaukimo mokyklos baseinas „Šilainiai“

„Visame pasaulyje plaukimas yra viena populiariausių sporto šakų tarp vaikų, o mokėjimas plaukti yra gyvybiškai svarbus gebėjimas. Tad tikimės, kad atnaujintas baseinas paskatins tėvus ir vaikus skirti dar daugiau dėmesio šiai sporto šakai,“ – teigė A. Palionis.

Skaičiuojama, jog baseino rekonstrukcijos vertė gali siekti apie 7-8 mln. eurų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content