32-ąsias Baltijos kelio metines Kaunas pasitiks koncertu ir turiningomis veiklomis

Pirmadienį (rugpjūčio 23 d.) kauniečiai kviečiami į Vienybės aikštę paminėti reikšmingą, jautrų ir vieną unikaliausių įvykių mūsų šalies istorijoje – Baltijos kelią. Nemokamų renginių programoje – edukaciniai užsiėmimai, fotografijų paroda, koncertas bei kiti pasirodymai.

„Baltijos kelias. Mums pakeliui“

„Kiekvienais metais ši diena mums primena neišmatuojamą ryžtą ir drąsą, kuri sugrąžino tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją – į pasaulio žemėlapį. To meto žmonių susitelkimas tapo vienybės pavyzdžiu, kuriuo turėtume sekti ir šiandien, brangindami bei augindami savo laisvę.

Šiuo renginiu norime paskatinti kauniečius puoselėti gyvąją istoriją“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kauno kultūros centras drauge su Kauno miesto savivaldybe tęsia tradiciją, rugpjūčio 23-iosios popietę pakviesdami į minėjimą „Baltijos kelias. Mums pakeliui“. Kauniečių ir miesto svečių lauks pažintinis muzikos ir edukacijų parkas Vienybės aikštėje – teminės veiklos, ekspozicijos, muzika ir galimybė pasidalinti gyvais prisiminimais.

Nuo edukacijų iki parodų

17 val. renginiui pradžią duos Kauno kultūros centro tekstilės studijos „Gijų sodai“ užsiėmimai. Čia pat susirinkusiųjų lauks Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos kūrybinės dirbtuvės, knygų mainykla, stalo žaidimai, galvosūkiai. Menininkė Ala Volkova kvies į atvirukų kūrimo dirbtuves.

Kauno apskrities viešoji biblioteka organizuos kultūrinę edukaciją „Susipažink su Kauno istorija“. Jos metu bus galima patyrinėti miesto paveldo objektus, pažaisti mokomuosius bei pažintinius žaidimus.

Lietuvos švietimo istorijos muziejus rengs draugystės apyrankių pynimą, o Kauno taikomosios dailės mokykla – piešimą ant kūno. Vienu iš renginio akcentų taps fotomenininko Romualdo Požerskio fotografijos darbų paroda „Baltijos kelias“.

P. Meškėla su Kauno bigbendu

Šventinį vakarą vainikuos 18 val. prasidėsianti muzikinė programa: Kauno bigbendas su Povilu Meškėla dovanos puikiai pažįstamas ir daugelio pamėgtas lietuviškas dainas.

Koncerte skambės maestro Stasio Povilaičio šlageriai apie Lietuvą, kuriuos drauge dainuoti galės įvairių kartų atstovai – nuo jaunuolių iki senjorų. „Švieski man vėl“, „Sudeginti tiltai“, „Mano kraštas“ – dainos, menančios žmones ir įvykius, kurie tampriai suaugę su mūsų gyvenimais.

Renginio metu dalyvių prašome laikytis visų galiojančių COVID-19 saugumo reikalavimų.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą – specialiai šiam renginiui skirtoje feisbuko paskyroje.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content