Socialinės iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ renginys apie pogimdyminę depresiją

Liepos 23 d. nuo 16 val. VšĮ „Skirtingos Spalvos” kviečia visus į Kauno VDU Botanikos sodą, kuriame balta spalva nusidažys renginys apie pogimdyminę depresiją. Čia žiūrovų lauks daug pramogų: edukacijos, kūrybinės dirbtuvės, jogos pamokos, spalvų terapijos bei įvairių įmonių stendai, kuriuose rasite naudingos informacijos, kaip gyventi pilnavertiškai su šia liga. Žiūrovus su muzika pasitiks Dj The Lucky Lord, o visą renginį vainikuos pokalbis su iniciatyvos heroje Indre Stonkuviene.

Naujo žmogaus atėjimas į pasaulį turėtų būti viena gražiausių tėvų gyvenimo akimirkų, nors neretai nutinka priešingai. Tai situacija, apie kurią Lietuvoje būsimos mamos vis dar nėra pakankamai informuotos – pogimdyminė depresija. Ji sutrikdo moters dvasinę ir emocinę būseną, neleidžia džiaugtis gyvybės stebuklu ir kurti harmoningo ryšio su mažyliu. Dažnai visus turėtus lūkesčius apie darnų šeimos gyvenimą sugriauna ne tik nežinomybė, bet ir emocinio palaikymo iš aplinkinių stoka. VšĮ „Skirtingos Spalvos“ kviečia apie pogimdyminę depresiją kalbėti garsiai ir tikisi pasiekti visas šeimas, kurios negali džiaugtis naujo žmogaus gyvenimo pradžia.

Renginio organizatoriai kviečia liepos 23 d. nuo 16 val. dalyvauti sveikatingumo renginyje, kurio dalimi taps įvairios organizacijos bei Lietuvos įmonės. VšĮ „Mama mums rūpi” bei organizacija „Pagalbos moterims linija” kvies pažinti savo emocijas ir atvykusiems suteiks informacijos, kaip gyventi susidūrus su pogimdymine depresija. Renginyje bus galimybė susipažinti su jogos pradmenimis, sudalyvauti įvairiose edukacijose, išgirsti apie galimas spalvų terapijos galimybes, prisidėti prie „Nacionalinis kraujo centras” kilnios misijos įgyvendinimo bei sudalyvauti daugelį kitų veiklų.

Taip pat renginio programoje – pokalbių dalis, kurią moderuos iniciatyvos įkūrėjas Dalius Stankevičius. Nuo 16:30 val. didžiojoje scenoje vyks pokalbis tema: „Mano tikslas – šeima”, kurios pašnekovė – psichologė bei knygos „Motinystės kelias” autorė Sigita Valevičienė. Nuo 17:00 val. pokalbyje dalyvaus socialinės edukacinės iniciatyvos „Nėštumo kalendorius” įkūrėja bei „Mama mums rūpi”  bendraautorė Nida Vidžiūnaitė ir savo asmenine patirtimi atsakant į temą: „Kaip pažinti meilę sau?”, dalinsis mama bei dizainerė Saulė Budaitė-Petrašiūnienė. 19:00 val. pagrindinė iniciatyvos herojė Indrė Stonkuvienė pasidalins savo istorija gyvenant su pogimdymine depresija.

Organizatoriai ragina visuomenę į renginį atvykti dėvint baltos spalvos akcentą, nes ši spalva simbolizuoja palaikymą gyvenantiems su pogimdymine depresija. Paremti iniciatyvą ir visą renginį galėsite savanoriška auka, kuri bus skirta tolimesniems iniciatyvos tikslams įgyvendinti.

Daugiau informacijos apie „Skirtingų Spalvų“ iniciatyvą ir liepos 23 d. vyksiantį renginį – „Facebook“ paskyroje.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content