Kviečiame neregius socialinės reabilitacijos metu įgyti savarankiškam gyvenimui reikalingus įgūdžius

Kompleksinių socialinės reabilitacijos paslaugų akliesiems (SRPA) tikslas – atsižvelgiant į individualius poreikius, atkurti ir ugdyti aklojo asmens gebėjimus orientuotis erdvėje bei judėti savarankiškai, įtvirtinti kasdienio gyvenimo ir komunikacijos įgūdžius, didinančius jo savarankiškumą bei  galimybes dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

Kompiuterinio raštingumo ugdymas. Sieksime, kad išmoktumėte naudojantis ekrano skaitymo programa: valdyti kompiuterį, skaityti naujienas, susirasti reikiamą informaciją internete, siųsti elektroninius laiškus, išmoktumėte naudotis išmaniuoju telefonu.

Mobilumo ugdymas.  Padėsime išnaudojant savo pojūčius, išmokti savarankiškai ir saugiai vaikščioti su baltąja lazdele pažįstamoje ir nepažįstamoje aplinkoje: nukeliauti į parduotuvę, gydymo įstaigą, pas giminaičius ir t. t.

Kasdienių įgūdžių ugdymas.  Padėsime išmokti, savarankiškai ir su pasitikėjimu atlikti tokius kasdienius darbus kaip: maisto ruošimas, saugus buitinių prietaisų naudojimas.

Medicinos psichologo pagalba. Individualių ir grupinių užsiėmimų metu medicinos psichologas padės susitaikyti su regėjimo netekimu, atgauti pasitikėjimą savimi ir sėkmingai grįžti į visuomeninį gyvenimą.

Kompleksinės socialinės reabilitacijos paslaugas gali gauti asmenys nuo 16 metų:

  • kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka nustatytas neįgalumo lygis, darbingumo lygis ir (ar) specialiųjų poreikių lygis,
  • kuriems gydytojo oftalmologo nustatytas abiejų akių aklumas (geriau matančios akies regėjimo aštrumas su korekcija yra mažiau kaip 0,05 arba geriau matančios akies regėjimo akipločio koncentrinis susiaurėjimas iki 10 laipsnių nuo fiksacijos taško).

Prioritetas teikiamas pirmą kartą besikreipiantiems darbingo amžiaus asmenims.

Praktinė informacija

  • Socialinės reabilitacijos paslaugos suteikiamos nemokamai.
  • Reabilitacijos metu apgyvendinimas ir maitinimas suteikiamas nemokamai.
  • Reabilitacijos paslaugas teikia VŠĮ „LASS pietvakarių centras“.
  • Paslaugas finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, administruoja – Neįgaliųjų reikalų departamentas.
  • Paslaugas teiks kvalifikuotų darbuotojų komanda: specialusis pedagogas (tiflopedagogas), socialinis darbuotojas, medicinos psichologas, kompiuterinio raštingumo specialistas.
  • Vidutinė paslaugų trukmė 120 val.

Reikalingi dokumentai

  • laisvos formos prašymas gauti kompleksinės socialinės reabilitacijos paslaugas akliesiems;
  • asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija,
  • neįgalumo lygio pažyma (teikia tik asmenys, kuriems nustatytas neįgalumo lygis),
  • darbingumo lygio pažyma (teikia tik asmenys, kuriems nustatytas darbingumo lygis),
  • pažyma dėl asmens specialiųjų poreikių lygio nustatymo (iš savivaldybės, teikia tik asmenys, kuriems nustatytas specialiųjų poreikių lygis),
  • šeimos gydytojo ar gydytojo oftalmologo išduotą medicinos dokumentų išrašas (forma Nr. 027/a), kuriame turi būti pateikta informacija apie asmens abiejų akių regėjimo aštrumą su korekcija ir/ar akipločio susiaurėjimą laipsniais.

Reabilitacijos paslaugų suteikimo vieta ir laikas

Reabilitacijos paslaugos teikiamos Kaune, Savanorių per. 206.

Preliminariai planuojamos dvi pamainos:

  • Pirmoji grupė – nuo 2021 m. rugpjūčio 23 d. iki rugsėjo 6 d.
  • Antroji grupė – nuo 2021 m. rugsėjo 13 d. iki rugsėjo 27 d.

Dėl platesnės informacijos kreipkitės į kontaktinį asmenį:

Grita Strankauskienė

Mob. Tel. +370 685 06527

Tel. 8 37 731611

El. p. [email protected]

El. p. [email protected]

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content