Po Laisvės alėją pasklis gražiausių uvertiūrų melodijos

Atėjus vasarai ir atsiradus daugiau galimybių gyvai susitikti su savo gerbėjais Kauno miesto simfoninis orkestras nieko nelaukdamas skuba būtent tai ir daryti. Liepos 15 d. 18 val. Laisvės alėjoje, prie Kauno miesto savivaldybės, orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanos nemokamą koncertą po atviru dangumi.

Lygiai preš metus orkestras pristatė nemokamų vasaros koncertų ciklą „Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“. Ciklo sumanymas kilo kaip pozityvus atsakas psichologiškai ir morališkai varginančiam karantino laikotarpiui, nes netikėtai užklupusi pandemija atnešė ilgai trukusią tylą. Tą kartą, pasitelkęs šimtmečių patikrintos klasikinė muzikos skleidžiamą pozityvumą ir stiprų paveikumą, orkestras savo miestą siekė pripildyti augančio Kauno energija.

Po šio ciklo koncertų klausytojų veidai iškalbingai bylojo, kad orkestro atliekamos muzikos energija džiugino susirinkusią publiką. Laisvės alėją užliejusi muzika taip pat vertė prisijungti ir atsitiktinius praeivius. Todėl orkestras nusprendė ir šiais metais surengti susitikimą su klausytojais ne koncertų salėje, o pačiame miesto centre.

Anot orkestro vadovo, kiekvienam scenos meno atlikėjaui yra reikalingas grįžtamasis ryšys. Koncertuojant įprastose koncertų salėse kontaktas su žiūrovu šiek tiek skiriasi nuo pasirodymo viešoje miesto erdvėje, kurioje vyksta intensyvus miesto gyvenimas. Nepaisant to, koncerto metu gyvai atliekama muzika tarp atlikėjų ir klausytojų sukuria dialogą, kurio metu gimsta nauja, dar nepatirta energija. Tam puikiai pasitarnauja mūsų pasirinkta erdvė. Laisvės alėja, tarsi tiesus kelias, kuriuo puikiai sklinda pačios muzikos bei atlikėjų siunčiama emocija ir klausytojų patiriami kultūriniai potyriai.

Tad Kauno simfoninis orkestras kartu su jaunosios kartos dirigentu Karoliu Variakoju klausytojus kviečia pasimėgauti vakaru, pripildytu genijumi laikomo Mocarto ir vieno žymiausio italų operos kūrėjo Rosinio operų uvertiūromis.

Orkestras įsitikinęs, kad nesvarbu ar Jūs muzikos profesionalas, gurmanas ar mėgėjas, šiame susitikime išgirsite puikiai pažįstamas melodijas ir pajausite, kaip po atvirumi dangumi besiskleidžiant jų kompozicijoms jumyse atgyja įvairiausi jausmai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content