Elementaru, bet svarbu: 2 patarimai skiepytis norintiems kauniečiams – būtina registruotis ir atvykti laiku

Šiomis dienomis viešojoje erdvėje pranešus apie Nacionalinio kraujo centro (NKC) organizuojamą vakcinacijos turą per Lietuvą, nemažai žmonių klaidingai suprato šią žinią. Dėl to ir Kaune prie Ledo rūmų netrukus nusidriekė žmonių virtinė, tarp kurių dalis atvykusiųjų buvo be išankstinės registracijos. Siekiant išvengti eilių ir kitų nepatogumų, savivaldybės atstovai primena, kad Kauno mieste gyvos eilės šiuo metu nenumatomos – gyventojai skiepijami tik su išankstine registracija (išskyrus 80 metų ir vyresnius senjorus). Pacientų prašoma atvykti į vakcinavimo centrą tiksliai nurodytu laiku.

„Vakcinavimo centre dirbantys Kauno poliklinikos medikai pranešė apie keletą nesusipratimų, kuomet garbaus amžiaus žmonės tikino iš žiniasklaidos pranešimų supratę, esą galima atvykti ir pasiskiepyti gyvoje eilėje. Kauno mieste tai nenumatyta. Apgailestaujame, jei neteisingai supratę viešumoje skelbtą informaciją kauniečiai buvo suklaidinti.

Taip pat primename, kad labai svarbu į vakcinavimo centrą atvykti likus ne daugiau kaip 10 minučių iki nurodyto registracijos laiko. Tai padės išvengti eilių“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Naujuosiuose Ledo rūmuose prie „Girstučio“ veikiančiame Kauno vakcinavimo centre gyventojai priimami tik su išankstine registracija. Išimtis taikoma tik 80+ amžiaus grupės senjorams – šią amžiaus ribą perkopę kauniečiai gali pasiskiepyti ir be eilės.

Registruotis skiepui – internete (vakcinavimas.kaunas.lt) arba paskambinus į karštąją liniją tel. 1808.

Kauno mieste ketvirtadieniui ir penktadieniui dar likę beveik 3 tūkst. laisvų vietų kauniečiams pasiskiepyti „Astra Zeneca“ („Vaxzevria“) ar „Pfizer-BioNTech“ („Comirnaty“) vakcina.

Tuo metu gyva eile žmones skiepyti pradėjusi NKC mobili komanda antradienį dirbo Kauno rajone, Zapyškio miestelyje, vėliau planuoja lankytis Trakuose, Molėtuose ir kitose savivaldybėse. Vizitas Kauno mieste į jų maršrutą kol kas neįtrauktas.

Nepaisant kilusių smulkių nesusipratimų, gyventojų skiepijimas Kauno mieste ir toliau vyksta rezultatyviai, kiekvieną savaitę išnaudojant visus gaunamus vakcinų kiekius. Per dieną vidutiniškai paskiepijama apie 4 tūkst. žmonių. Šiuo metu Kauno mieste bent vieną skiepą yra gavę daugiau kaip 41 proc. gyventojų (bendras šalies vidurkis siekia 37 proc.).

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content