Lietuva laimėjo atranką organizuoti ES Baltijos jūros regiono metinį forumą 2021

Gegužės 5 d. ES Interreg Baltijos jūros regiono programos stebėsenos komitetas priėmė sprendimą skirti finansavimą ES Baltijos jūros regiono strategijos (toliau – ESBJRS) metinio forumo 2021 m. Lietuvoje organizavimui.

Šis Forumas – didžiausias ESBJRS renginys, kasmet vykstantis vis kitoje ESBJRS valstybėje narėje. Forumas sutraukia iki 1000 dalyvių, o jo metu aptariami Baltijos jūros regionui aktualūs klausimai, kurių sprendimui būtinas kelių valstybių bendradarbiavimas.

Siekiant didinti žinomumą apie ESBJRS suteikiamas galimybes, užtikrinti aktyvesnį savivaldos ir jaunimo įsitraukimą, Metinį forumą Užsienio reikalų ministerija organizuos su Kauno miesto savivaldybe, Klaipėdos miesto savivaldybe ir Baltijos miestų sąjunga.

Užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius pasidžiaugė, kad toks reikšmingas renginys jau rugsėjo 27 – spalio 1 d. vyks Lietuvoje: „Po 8 metų ESBJRS Metinis Forumas, nors ir virtualiai, sugrįžta į Lietuvą. Tai galimybė stiprinti regioninį bendradarbiavimą, kurio svarba ypač išaugo COVID-19 pandemijos laikotarpiu. Tikimės, kad Lietuvos visuomenė aktyviai dalyvaus Forumo diskusijose ir teiks idėjas dėl bendrų visoms Baltijos jūros regiono valstybėms problemų sprendimo. Kartu Forumą išnaudosime, siekdami didinti Lietuvos žinomumą, pristatyti Klaipėdą – šių metų Europos jaunimo sostinę ir Kauną – 2022 m. Europos kultūros sostinę“.

Atsižvelgiant į ambicingus ES žaliosios ir skaitmeninės transformacijos tikslus, taip pat tai, kad klimato klausimai integruoti į visas atnaujinto ESBJRS Veiksmų plano politikos sritis, pagrindine 2021 m. Forumo tema pasirinktas Žaliasis atsigavimas.

„Didelė garbė ir solidus pripažinimas, kad tokio aukšto rango Forumo atidarymui pasirinktas būtent Kaunas. Renginys taps puikia platforma visai Europai priminti apie mūsų augantį miestą ir pakviesti jo dalyvius kitąmet atvykti į Europos kultūros sostinę. Nors vis dar gyvename pandemijos sąlygomis, tačiau tai nė kiek nesumažina šio titulo reikšmės tiek Kaunui, tiek ir visai Lietuvai bei Europai“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Forumą vienijančiu principu pasirinkta sinergija – renginyje siekiama sujungti svarbius politinius klausimus ir kultūrą, aktyvesnį vietos valdžios ir bendruomenės dalyvavimą, miestų įsitraukimą ir bendradarbiavimą.

Pirmą kartą ESBJRS metinis forumas Lietuvoje vyko 2013 m. lapkričio 11–12 dienomis, Vilniuje.

Naujausia informacija apie Forumą ir kitus su ESBJRS susijusius klausimus teikiama Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content