Kauno vakcinavimo centras ruošiasi povelykiniam šturmui: atverta tūkstančiai naujų registracijų

Elektroninė registracijos sistema vakcinavimas.kaunas.lt per šventinį savaitgalį sulaukia išskirtinio kauniečių dėmesio. Lėtinių ligų turintys gyventojai masiškai tikrina duomenis dėl galimybės pasiskiepyti nuo COVID-19 pirmumo teise. Antradieniui tikimasi pakviesti apie 4 tūkst., o per visą ateinančią savaitę iš viso – iki 16 tūkst. žmonių. Įvesti asmens kodą ir įsitikinti, ar jūs bei jūsų artimieji esate pakliuvę į prioritetinius sąrašus, užtruks vos keletą akimirkų, tačiau gali būti, kad būsite paskiepyti jau artimiausiomis dienomis.

Laikas ištarti „Atia, korona!“

Kauno vakcinavimo centre iškart po Šv. Velykų planuojamas nemenkas pacientų antplūdis: greta 65+ amžiaus grupės senjorų savarankiškai ar su artimųjų pagalba registruotis internete gali turintieji lėtinių ligų, taip pat mokytojai, dėstytojai ir pilnametystės sulaukę abiturientai.

Pasitelkus Kauno miesto poliklinikos ir „Registrų centro“ prižiūrimus „e.sveikatos“ duomenis, informacija apie lėtinėmis ligomis sergančius asmenis jau sukelta į skaitmeninę platformą, todėl galimybė individualiai registruotis skiepams šiuo metu turi būti prieinama daugiau kaip 100 tūkst. kauniečių. Nemaža jų dalis dar šeštadienį sulaukė informacinių SMS pranešimų ir jau per artimiausias dienas bus pakviesti atvykti į vakcinavimo centrą Kauno ledo rūmuose (Kovo 11-osios g. 26, greta „Girstučio“ baseino).

Gyventojai raginami suskubti savarankiškai tikrinti savo asmens kodus ir registruotis iki pirmadienio popietės. Tai užtikrintų galimybę jiems būti paskiepytiems dar antradienį ar trečiadienį. Nepanaudojus visų šiuo metu atvertų laisvų registracijų, jos pagal sąrašus bus pasiūlytos kitiems prioritetinių grupių pacientams, todėl pavėlavusieji turės laukti savo eilės.

„Matant, kaip rezultatyviai iki šiol sekasi Kauno miesto poliklinikos medikams skiepyti kauniečius vakcinavimo centre, manau, visi sutiks, kad būtų nesąžininga šiems žmonėms dirbti ir šventinėmis dienomis. Jie ypatingai nusipelno poilsio ir galimybės pabūti su savo artimiausiais žmonėmis bent per Velykas.

Esu tikras, kad šiuo metu Kauno miestui skiriamą vakcinų kiekį nesunkiai išnaudosime per likusias darbo dienas. Kauniečių aktyvumas tikrai nemažas, todėl nuo antradienio vėl raitokimės rankoves. Atėjo metas dar didesniam ratui žmonių pasakyti „Atia, korona!“, kad kuo greičiau galėtume saugiai grįžti prie įprasto, kur kas laisvesnio gyvenimo ritmo. Kviečiu su lėtinėmis ligomis susiduriančius gyventojus pasinaudoti jiems suteikta pirmumo teise“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Verta pasitikrinti kiekvienam

Vien Šv. Velykų išvakarėse Kaune per dvi dienas pasiskiepijo beveik 6 tūkst. žmonių. Po švenčių tikimasi dar didesnio kauniečių aktyvumo. Elektroninėje registracijos sistemoje adresu http://vakcinavimas.kaunas.lt likusių registracijų skaičius per ilgąjį savaitgalį sparčiai mažėja.

Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintoje prioritetų eilėje pateiktas platus sąrašas lėtinių ligų, kuriomis sergantys žmonės turi pirmumą skiepams nuo COVID-19. Cukrinis diabetas su komplikacijomis, bronchinė astma bei kitos lėtinės plaučių ligos su kvėpavimo nepakankumu, onkologinės, širdies ir kraujagyslių, kepenų ligos, taip pat antrojo ir trečiojo laipsnio nutukimas, dauguma nervų ir raumenų sistemos ligų – tik dalis prioritetinėse gretose išvardintų sveikatos sutrikimų. Čia patenka ir organo ar audinio transplantacijos laukiantys recipientai.

„Gali pasirodyti gana kurioziška, tačiau jau susidūrėme su atvejais, kuomet kauniečiai gerokai nustebo sulaukę kvietimo registruotis skiepams. Pasirodo, kurį laiką nebejausdami simptomų žmonės tiesiog primiršta apie senas sveikatos problemas, tačiau jų ligos istorijose esantys įrašai patvirtina turimas lėtines ligas. Ir tai reiškia, kad jie turi pilną teisę gauti skiepus prioriteto tvarka.

Taigi šiandien svarbiausias patarimas kiekvienam gyventojui: šiuo šventiniu laikotarpiu skirkite kelias minutes apsilankyti svetainėje vakcinavimas.kaunas.lt ir pasitikrinkite – galbūt jūs patys ar jūsų namiškiai esate tarp galinčiųjų pasiskiepyti jau artimiausiomis dienomis. Tereikia prisijungti prie sistemos per Elektroninius valdžios vartus ir suvesti savo arba artimojo asmens kodą, o priėjus iki registracijos etapo – pasirinkti laisvą laiką bei pageidaujamą vakciną iš tuo metu turimų“, – paragino Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Kviečiami anksčiau neatvykusieji

Tuo pačiu registruotis kviečiami ir mokytojai, dėstytojai bei 18 metų sulaukę abiturientai, kurie buvo apsisprendę skiepytis, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių neatvyko į vakcinavimo centrą. Jų duomenys saugomi sistemoje, kad bet kada galėtų pakartotinai pakliūti į eilę vakcinavimui.

Jei vis dėlto registracijos nepavyktų sėkmingai atlikti iki paskutinio žingsnio, pasak specialistų, tai gali reikšti, kad universitetai, mokyklos ar kitos įstaigos dar nėra pateikusios savo darbuotojų bei auklėtinių sąrašų. Tokiu atveju siūloma susisiekti su savo įstaigos administracija ir sulaukti, kol duomenys sistemoje bus operatyviai papildyti.

Sergantiesiems lėtinėmis ligomis, susidūrus su kliūtimis, patariama kreiptis į savo šeimos gydytojus.

Kauno miesto poliklinikos atstovai kviečia ir visų Kaune veikiančių privačių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus pasirūpinti savo pacientais, suteikiant jiems išsamią informaciją apie galimybę skiepytis prioritetine tvarka.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content