Dėl sutrikusio „Moderna“ vakcinos tiekimo daliai kauniečių bus atidėti skiepai antrąja doze

„Moderna“ gamintojui pakeitus vakcinos tiekimo Lietuvai tvarką, teks trumpam atidėti balandžio 29 d. suplanuotą kauniečių skiepijimą antrąja šios vakcinos doze. Revakcinacija nukeliama beveik 3 tūkstančiams žmonių – visi jie apie tai bus informuoti trumpąja SMS žinute su nurodyta nauja data ir laiku. Skiepijimo „Vaxzevria“ ir „BioNTech / Pfizer“ vakcinomis tvarka Kaune nesikeičia.

Tikimasi, kad skiepijimas „Moderna“ vakcina bus atidėtas 7 dienų periodui, o sulaukus papildymo – iš karto pratęstas vakcinuojant visus eilėje laukiančius miestiečius. Nauja vakcinų siunta Kauną turėtų pasiekti gegužės pirmomis dienomis.

„Paskutiniu metu „Moderna“ vakcinos mus pasiekdavo kas porą savaičių. Žinodami tokį reguliarumą, iki šiol atsidėdavome jų revakcinacijoms, tačiau praėjo pernelyg daug laiko – atsargų nebeliko, susidarė nenumatytas trūkumas. Tai šiek tiek sujaukia šios savaitės planus – turėsime pavėlinti dalį suplanuotų gyventojų vizitų į vakcinavimo centrą Kauno ledo rūmuose. Medikai mus užtikrino, kad antrojo skiepo atidėjimas neturės įtakos vakcinos efektyvumui“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pasak jo, pastaruoju metu visos į Kauną pristatomos „Moderna“ vakcinos buvo paliekamos išskirtinai kauniečių pakartotiniam skiepijimui. Tai leidžia užtikrinti, kad  pirmąjį skiepą jau turintiems gyventojams nė viena registracija revakcinacijai nebus anuliuota.

„Skiepijimas vyksta sklandžiai ir tikrai nesustoja, kol turime bent vieną vakciną. Šiuo metu į Kauną pristatytas dozes sunaudojame nesulaukus savaitės pabaigos. Esame pasirengę kur kas didesniems kiekiams. Laukiame jų ir tikimės, kad greitai vėl galėsime didinti vakcinavimo centro darbo tempą“, – teigė vakcinavimo procesus koordinuojantis Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinio vadovas Justinas Dzidzevičius.

Paskutiniais duomenis, Kaune paskiepyta jau daugiau kaip ketvirtadalis visų miesto gyventojų – apie 76,1 tūkst. žmonių. Sulig antruoju skiepu imunitetas koronavirusinei infekcijai turėjo susiformuoti apie 11 proc. kauniečių. Kaunas taip pat lyderiauja tarp didžiųjų šalies miestų pagal vyriausiųjų, 65+ amžiaus grupės atstovų vakcinavimą – paskiepyta jau beveik 65 proc. senjorų.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content