Tokijo žaidynėse Lietuvos olimpiečių lauks įkvepianti Kauno mokinių staigmena

Visai neseniai Japoniją pasiekė meniškas siuntinys iš Kauno – kūrybinių darbų konkurso „Olimpinis tiltas tarp Lietuvos ir Japonijos“ laureatų piešiniai. Jie netrukus papuoš Hiracukos miesto rotušės erdves ir bus eksponuojami iki pat Tokijo olimpinių žaidynių pabaigos. Kauniečių darbus Japonijoje spės pamatyti ir vietiniai gyventojai, ir čia viešėsianti Lietuvos olimpiečių delegacija.

Stiprina ryšį su Japonija

Žinomų atletų portretai, sustabdytos sporto varžybų akimirkos, Japonijos peizažai ir kiti Tekančios Saulės šalies akcentai. Visa tai nugulė į šimtus įvairia technika sukurtų Kauno mokinių dailės darbų. Geriausieji iš jų šią savaitę pasiekė Japonijos miestą Hiracuką.

Kauno pedagogų kvalifikacijos centras (KPKC) kartu su Kauno miesto savivaldybe kūrybinių darbų konkursu siekia pažymėti jau ne vienerius metus trunkančią draugystę tarp Kauno ir Hiracukos miestų.

„Rengdami konkursą „Olimpinis tiltas tarp Lietuvos ir Japonijos“ turėjome aiškų tikslą – plėsti mokinių žinias apie Japoniją, Tokijuje vyksiančias 32-ąsias olimpines žaidynes ir meninėmis priemonėmis išreikšti dviejų šalių draugystę. Jau kuris laikas Kaunas ir Hiracuka palaiko glaudų ryšį, todėl džiaugiamės galėdami prie jo prisidėti. Be to, labai tikimės, kad šie darbai taps papildomu įkvėpimo šaltiniu prieš svarbius startus Lietuvos olimpiečių delegacijai, kuri turėtų apsistoti būtent Hiracukoje“, – teigė KPKC direktorė Rasa Bortkevičienė.

Konkurso temos aktualumą patvirtino gausus dalyvių skaičius. Šių metų sausio–vasario mėnesiais jame dalyvavo beveik 300 mokinių iš 27 miesto mokyklų – nuo pirmokų iki būsimų abiturientų.

Eksponuos iki olimpiados pabaigos

Visus konkursui pateiktus darbus vertino kompetentinga ekspertų komisija. Ji atrinko 30 meniškiausių ir labiausiai atitinkančių konkurso tematiką kūrinių, kurie nuo balandžio iki pat 32-ųjų olimpinių žaidynių Tokijuje pabaigos bus eksponuojami Hiracukos miesto Rotušėje.

Konkurso laureatams ir jų mokytojams bus įteiktos Kauno miesto mero padėkos.
Kauniečių kūriniais iki pat rudens galės gėrėtis tiek vietos gyventojai, tiek čia atvykstančios delegacijos, tiek patys olimpiečiai.

Japonijos miestas Hiracuka – vienas naujausių Kauno miesto partnerių, tačiau mūsų miesto ryšiai su Japonija užmegzti jau prieš keliasdešimt metų ir ypač suintensyvėjo pastarąjį dešimtmetį. Jie plėtojami turizmo, kultūros, akademinio bendradarbiavimo, švietimo, verslo bei kitose srityse.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content