Pirmą kartą po atkurtos Nepriklausomybės Lietuvos ledo ritulio čempionais tapo kauniečiai

Pirmieji aukso medaliai jauno klubo istorijoje ir pirmoji čempionų taurė Kaune po Nepriklausomybės atkūrimo – tokiais pasiekimais nuo šiol didžiuojasi reprezentacinis Kauno ledo ritulio klubas „Kaunas Hockey“.

Sekmadienį penktose ir lemiamose Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo serijos rungtynėse „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ kovojo iki pat paskutinės susitikimo akimirkos, bet galiausiai džiaugsmo šokį šoko kauniečiai. Dramatiškose rungtynėse 2:1 pergalę šventė „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai. Šis rezultatas leido klubui iškovoti pirmuosius aukso medalius savo istorijoje ir Kaunui padovanoti čempionų taurę. 

„Tokia sportininkų pergalė įrodymas, kad ledo ritulys Kaune įgauna vis didesnę jėgą ir populiarumą. Džiugu, kad miesto ir aktyvios šios sporto šakos kauniečių bendruomenės pastangomis susidomėjimas ledo rituliu auga. Tikiuosi, prie to augimo, pasibaigus pandemijai, ženkliai prisidės ir ką tik baigti statyti naujieji Ledo rūmai, šiai dienai patapę vakcinacijos nuo COVID-19 centru“, teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Be to, naudingiausiu finalo serijos žaidėju pripažintas Eduardas Čekmaryovas, kuriam be aukso medalių taip pat buvo įteiktas specialus asmeninis prizas.

Debiutiniame  savo, kaip vyriausiojo trenerio, sezone auksą iškovojęs „Kaunas Hockey“ strategas Petras Nausėda džiaugėsi pasiekimu bei pripažino, jog prieš šias rungtynes jautė didžiausią jaudulį per visą savo ledo ritulio karjerą.

 „Tai mums tikrai labai daug reiškia: jau pernai buvome geriausi reguliariajame sezone, bet dėl pandemijos negavome medalių, o šiemet irgi buvo sunkūs metai, tad didžiuojuosi, jog per nedidelį laiką sukūrėme vieną iš geriausių šalies ledo ritulio klubų ir į miestą atnešėme čempionų titulą. Tai atpildas už sunkų ir kantrų darbą“, pasakojo P. Nausėda.

 „Kaunas Hockey“ kapitonas Vytautas Jagelavičius po rungtynių džiaugėsi pirmuoju auksu Kauno klubo gretose: „Dėl to kovojome jau ketverius metus, todėl fantastiškas jausmas pagaliau pasiekus pirmąją vietą. Labai geros emocijos, ypač matant tuos žaidėjus, su kuriais čia ir pradėjome treniruotis, o dabar parvežėme auksą į Kauną.“

Be profesionalios vyrų ledo ritulio komandos, „Kaunas Hockey“ vardu taip pat pavadinta ir šios sporto šakos akademija mažiesiems atletams. Taip klubas prisideda prie ledo ritulio populiarinimo bei Kauno vaikų fizinio aktyvumo ir sportinio meistriškumo lavinimo. 

 

Ryšių su visuomene skyriaus  informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content